Život

Sreda, 13.07.2016.

15:49

Masovno predoziranje od Bruklina napravilo "zombilend" (VIDEO)

Masovno predoziranje narkotikom K2 koji je proglašen ilegalnim u oktobru prošle godine naprvio je od ulica Bruklina u Njujorku scenu iz serije “Walking Dead”, tvrde očevici.

Izvor: Time.com

Masovno predoziranje od Bruklina napravilo
Foto: Gettyimages

Oko 9.30 sati ujutru po lokalnom vremenu 33 konzumenta K2 imala su gotovo sinhronizovanu reakciju na ovu drogu i to na potezu između Brodveja i Mirtl avenije. Dok su se neki od njih teturali ulicama, drugi su sedeli na trotoaru, urinirali ili povraćali, kažu očevici.

“Scena je bila kao iz serije ‘Walking Dead’. Ljudi su svuda bauljali kao zombiji”, ispričao je Brajan Artur (38) koji živi u komšiluku.

“Nekolicina je pokušavala da se pribere, ali jedan nije mogao ni da se pomera. Morali su da ga vuku za pantalone da bi ga smestili u ambulatno vozilo”.

Hitna pomoć je hospitalizovala 33 osobe i oni su u lošem stanju.

K2, narkotik koji mnogi nazivaju sintetičkom marihuanom, pravi se tako što se sasušeno lišće prska različitim hemikalijama s namerom da izazove opijenost kakvu izaziva kanabis. Na ulicama se može naći pod različitim imenima.

Predstavnici Sekretarijata za zdravlje Grada Njujorka upozoravaju da ovaj narkotik može izazvati “ekstremnu anksioznost, konfuziju, paranoju, halucinacije, ubrzan rad srca, povraćanje, napade slične epileptičnim, onesvešćivanje, otkazivanje bubrega, slabljenje cirkulacije”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: