Glumac koji je igrao legendarnog Alfa bori se za život

Miču Mesaroš, glumac mađarskog porekla koji je igrao legendarnog Alfa u istoimenom sitkomu iz osamdesetih, bori se za život, nakon što je pao u komu.

Život

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 13.06.2016.

09:58

Glumac koji je igrao legendarnog Alfa bori se za život
Foto: YouTube Screenshot

Glumac je pronađen bez svesti u kupatilu i prebačen je u bolnicu u Los Anđelesu.

Njegov menadžer Denis Varga ispričao je da je glumac (76) patio od brojnih zdravstvenih problema otkako je preživeo moždani udar pre osam godina.

Miču je dao stroge instrukcije da se mašine za održavanje u životu ne isključuju, čak i u slučaju da mu se stanje ne poboljša.

Glumac se pojavio u brojnim TV i filmskim projektima, ali je ipak najpoznatiji po ulozi vanzemaljca Alfa.

U prvoj sezoni Miču je nosio kompletan kostim lika, ali je u većini scena kasnije sniman samo do pojasa, jer je kostim bio izuzetno neprijatan za nošenje.

Ovaj Mađar proslavio se najpre u cirkusu Ringling Bros id Barnum i Bejli, osnovanom u SAD. Šefovi cirkusa zvali su ga “najmanjim čovekom na svetu” koji im je zaradio velike količine novca svojim brojnim talentima.

Grad Hotorn u Kaliforniji odao mu je počast nazvavši najkraću ulicu “Miču stazom”.

Poslednji put se u filmu pojavio 1993. i to u horor ostvarenju “Warlock: The Armageddon”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: