Život

Sreda, 16.09.2015.

08:27

Kremlj: Nije tačno da je Putin razgovarao s Eltonom Džonom

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije razgovarao telefonom s britanskim muzičarom Eltonom Džonom, ali je spreman da s njim raspravlja o problemima seksualnih manjina, ako on to zatraži, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Default images
Beta / Mikhail Klimentyev/RIA-Novosti, Kremlin Pool Photo via AP / Efrem Lukatsky

"Odgovorno tvrdim da predsednik Putin nije razgovarao s Eltonom Džonom", naglasio je Peskov i dodao da je autentičnost navodne Džonove poruke, u kojoj piše da je razgovarao s ruskim predsednikom, sumnjiva i zbog velikog broja gramatičkih grešaka.

Peskov je dodao da Putinova administracija nije dobila nikakav zvaničan zahtev za sastanak, kao i da izveštaji na internetu ne mogu biti pouzdani. Istovremeno, Peskov je rekao da je ruski lider "bio i ostao spreman da otvoreno razgovara o pitanjima ljudskih prava i bilo kakvim drugim pitanjima".

"Ljudi često nemaju tačnu predstavu o tome šta se dešava u našoj zemlji. U stvari, oni su žrtve dezinformacija“, zaključio je Peskov, prenose ruski mediji. Ranije danas, u medijima se pojavila vest da je britanski muzičar Elton Džon pre dva dana izrazio želju da se sastane sa Vladimirom Putinom kako bi s njim "razgovarao o pravima homoseksualaca u Rusiji", a zatim rekao da ga je ruski predsednik pozvao telefonom.

"Zahvaljujem predsedniče Vladimire Putine što ste odgovorili na poziv i razgovarali danas sa mnom telefonom", napisao je navodno Džon ispod fotografije ruskog lidera koju je postavio na Instagram.

"Jedva čekam da vas sretnem u četiri oka kako bismo raspravljali o pravima LGBT osoba u Rusiji", dodaje se u ovoj poruci. ,

Džonov predstavnik za štampu, Geri Farou, potvrdio je sadržaj poruke na Instagramu. Prošle nedelje, Džon je kritikovao ruski zakon kojim se zabranjuje "gej propaganda" prema maloletnicima, izjavivši za BBC da bi "rado popričao sa Putinom i pokušao da promeni njegovo mišljenje" o homoseksualcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: