"Briksi" - Benksijeva umetnost na lego način

Lego oblici su obično čisti, minimalistički i to je jedan od razloga zašto ih i stari i mladi vole. Ipak, neko je našao način da spoji lego i umetnost ulice u jedno i kockice su se još jednom “iskazale”.

Život

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2014.

14:20

Default images

Foto 1: Jeff Friesen The Brick Fantastic

Fotograf Džef Frizen uzeo je radove slavnog gerila umetnika Benksija i na njima bazirao svoju lego seriju radova – “Briksi” (Bricksy). Frizen, kome je pomagala njegova kćerka, godinama je zaljubljenik u svet lego kockica, a njegovi raniji radovi su 50 States of Lego i The Great Lego North.

Na upečatljiv način Frizen oživljava Benksijev crtani svet i znatno ga “prečišćava”. Možda se gubi oštrica socijalne i društvene kritike, ali zato je humor taj koji dobija centralno mesto. Benksijev rad "Mother Anarchist", koji se ovde zove "Mother of Anarchy", postao je pravi crnohumorni biser u lego svetu.

"Kada sagradite apokaliptični urbani otpad lego kockama, ostaje vam samo da se smejete ili filozofirate o tome kuda vas sve to život vodi", rekao je Frizen za Mashable.

Fanovi mogu da detaljno istražuju Frizenovu “Briksi” kolekciju na A Brick Fantastic ili Instagramu. Frizen će objaviti knjigu svojih radova, United States of LEGO, u septembru.
Foto 2 /Paleo Diet: "Follow your instincts: devour sugar, carbs, and mystery meat whenever you come across them"/
Foto 2: Jeff Friesen The Brick Fantastic
Foto 3 /Just Following Orders: "The Royal Urban Stencil Regiment is a secret branch of the Queen's Guard. Their ritual "nicking of the spray paint" is a rarely photographed ceremony in London hardware shops"/
Foto 3: Jeff Friesen The Brick Fantastic
Foto 4 /The Mother of Anarchy: "Raising a well-presented anarchist has never been easier in these tumultuous times"/
Foto 4: Jeff Friesen The Brick Fantastic
Foto 5 /Banana Pulp Fiction: "Never bring a gun to a fruit fight"/
Foto 5: Jeff Friesen The Brick Fantastic Izvor: Mashable/B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: