Kada Srbin u SAD pretera sa slavljem na Božić

Jedan muškaraca u opštini Istočni Pensboro identifikovan je kao uzrok tri poziva policiji zbog korišćenja vatrenog oružja, sudeći po policijskim izveštajima. Njegov odgovor na optužbe glasio je: Srećan srpski Božić!

Život

Izvor: Pennlive.com

Utorak, 07.01.2014.

14:40

Default images

Sudeći po naredniku Stivu Koverdejlu, čovek kog su uhapsili je pravoslavac koji je prilikom slavljenja svoje vere izašao ispred svog doma i ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u vazduh, ali su srećom u pitanju bili ćorci.

Nekoliko najbližih komšija se uspaničilo kada su čuli pucnje i policiji su počeli da stižu pozivi u vezi sa ispaljenim hicima ali nakon intenzivne pretrage područja, nisu pronađeni nikakavi dokazi u vezi sa bilo kakvim ilegalnim aktivnostima.

Tek nakon trećeg poziva i ponovnog izlaska policije na lice mesta identifikovan je čovek koji je stajao iza ovog slavlja.

„Rečeno nam je da je u pitanju pravoslavni Božić“, izjavio je Koverdejl i dodao da je čovek od policijskih zvaničnika zatražio dozvolu za slavljenički plotun, ali da je zamoljen da to učini tokom noći kako ne bi uzbunjivao obližnje škole i vrtić.

„Naravno, bilo bi lepo da je ta informacija preneta policajcima koji su to veče bili na dužnosti“, zaključio je narednik.

Protiv čoveka nije podignuta krivična prijava pošto nije ugrožavao bezbednost građana i slavlje je nakon 22 časa prebačeno u unutrašnjost njegove kuće.

Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: