Aktuelno

Utorak, 07.01.2014.

14:40

Kada Srbin u SAD pretera sa slavljem na Božić

Izvor: Pennlive.com

Kada Srbin u SAD pretera sa slavljem na Božiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

jksv

pre 10 godina

Па, нешто га и не подржавам у пуцњави, ја личчно никад нисам ни петарду бацио, али они који користе ово да оправдају америчке стереотипе према Србима и да вређају свој народ,попут једног што је ракао : ''Дебил, нека га врате у Србију, Србија земља Дебилија'', су гори од овог што је пуцао.

pera

pre 10 godina

@Hristina Da znaš da me ne bi čudilo u onoj blesavoj zemlji apsurda da su petarde zabranjene, tobože zbog bezbednosti, ali pištolji su skroz ok.

Devojka

pre 10 godina

Meni se cini da je pucanje iz puske potreba muskaraca i nista vise! Ima veze sigurno sa nekim dokazivanjem muskosti jer ga rade zbog tog osecaja koja nastupa posle samog cina pucanja a nikako jer je to nesto lepo!

Bojan

pre 10 godina

Bas me zanima sta je prethodilo koriscenju vatrenog oruzja? Mozda bacanje sekira, nozeva, maceva i strela u vazduh pa koga pogodi pogodi.

Alo bre!!!

pre 10 godina

Na prvom mestu u Srbiji bih zabranio forume, jer toliko otrova Srbi prosipaju na svoje sunarodnike da to nije normalno!!! Neprijatelj nam ne treba! Ljudi moji, ne prica se tako o svojima pa da su najgori! Ne jedite svoje meso!!! Cova je uradio to sto je uradio i dosla je policija, a ja vas pitam drzavljani Srbije nasta lici zivot u Srbiji svakodnevno?! Neka svako uradi nesto na sebi i bice bolje u veoma kratkom roku - do sledeceg Bozica ovde bi bilo sve uredjeno i blagostanje. Ne, najvaznije je baljezgati po forumima i svoje ne ceniti, a tudje velicati. Srbine, srecni praznici!!!

aleksandars

pre 10 godina

Čovek se samo drži običaja kako je još od Vuka Karadžića bilo. Svaki veseo događaj je proslavljan pucanjem iz pušaka. Vuk Karadžić o Božiću: "Ali, prije nego sjednu za ručak, izbace po nekoliko puške, tako ujutro rano kad ustanu, pa se onda skupe svi oko sofre, te se mole Bogu, držeći svako po jednu voštanu svijeću u rukama, i mirbožuju se, tj. izljube se svi redom govoreći: Mir božji – Ristos se rodi, vaistinu se rodi, poklanjamo se Ristu i Ristovom rožanstvu."

Ivan

pre 10 godina

Kako ste samo urbani svi vi blago vama a on covjek seljak iz pecine. za pocetak ima kuci a znajuci americki sistem radi kao konj dok 70% vas nema centa jer je lijeno i nece da radi nesto sto "nije iz moje struke". Koliko vas baca papire po ulici u pljuje? Cirka 60%. Da je on seljak a vi gospoda Srbija bi bila mnogo ljepse mjesto.

Zoran

pre 10 godina

(deportacija, 7. januar 2014 19:36), i ovo sam zaboravo da ti kazem. Pre neko jutro idem sa zenom na posao i dete vozim u skolu. Vidim dvoojicu decaka, obukli se u maskirno odelo a posto ima neka sumica tu do nas, jedan nosi neku pusku. Nije puska, PUSKETINA. Znam ga jer mu otac i majka dolaze u ordinaciju kod nas. U oruzje se ne razumem, ali za toliko, gledajuci Umri muski, Ramba i ostale velikane americke filmke industrije znam sta je puska, a sta je pusketina. A malo sam i vojsku sluzio, jedno 15 meseci. A roditelji mu sirotinja, to znam, ali za takvu pusku imaju para da usrece dete.

Pitanje da li si ista ozbiljko procitao o Americi a kamoli bio ovde, ali da delis kulturu i lekcije si neprikosnoven.

U Americi ima mesta za svako. I za lopove, ako ih ne uhvate.

Bandza

pre 10 godina

Ne vidim razliku izmedju pucanja iz pistolja corcima i petardi raznih...evo na zlatiboru ne mogu da spavam od pustene dece s lanca sa petardama dan noc bam bam bam

srpska posla

pre 10 godina

Ne tako davno procitala sam sledecu vest: negde u Srbiji rodilo se dete, otac se napio, zvao trubace da mu sviraju pa ih u jednom trenutku, u nastupu ne znam kakve "promisli," naterao da se popnu na drvo (nisam bas razumela znacenje pevanja sa drveta u celom veselju) - i onda raspalio po njima iz prave pravcate pucaljke. Hocu da kazem, koliko god se mi gnusali toga, pucnjave za nasa slavlja odavno nas sve prate kao nasa grupna mentalitetska karakteristika.

123

pre 10 godina

Ajde ne pljujte vise po nasem narodu,kod nas je obicaj da se puca kad je rodjenje deteta u pitanju,sigurno su vasi ocevi,stricevi ili bar neki deda opalili iz tandzare prilikom VASEG rodjenja,tako da nemoj da se mnogo pravite fini i da se zgrazavate ovde. A rodjenje Isusa je svakako jos veci povod za slavlje,barem bi trebalo da bude,a ako uzmemo u obzir da je covek ispostovao vlasti i pitao za dozvolu i povinovao se proceduri,plus koristio
corke,meni se cini da ovde ima dosta srbomrzaca medju samim srbima i da cemo bas zato moci svi da stanemo pod jednu krusku jednog dana,a ne zbog spoljnih uticaja. Sami sebi smo najveci neprijatelji. Ajde pametnjakovici,recite da amerikanci 25 dec. za katolicki bozic nisu bacali petarde i ispaljivali corke uz oruzja? Zasto mi pravoslavci ne bi mogli isto to da radimo 7 januara? O kojim pecinama mi pricamo,vi ste ti koji trebate da izadjete iz vasih i da prestanete da pljujete po svom narodu.objavite ovo molim vas

solar

pre 10 godina

Još jedan novokomponovani vernik, puna ih Srbija. Do devedesetih nisu očenaš znali, al' se zato danas (tj. sinoć) na badnje veče pale vatre i puca iz arsenala. Potom u kafanu na lokanje, pa ujutru na službi crkva bazdi kao destilerija. A ovim novim popovima sve milo i drago, kako im je pastva mila i pobožna!
Pun mi ih je komšiluk, to su oni što su nekada mom ocu pretili radničkim savetom što slavi slavu, božić i uskrs, krsti decu. Sutra da se probudimo u Saudi-Arabijskom šerijatu, klanjali bi ne pet, već deset puta dnevno.

knez011

pre 10 godina

Sto da ne, ne bi me cudilo da je nas covek. Ima ovde u US mnogo nas Srba sa (uredno prijavljenim) oruzjem, pa niko ne cuje o nekakvom masakru...

KrivoSlavac

pre 10 godina

Svi znamo da je Isus dobio petarde za rođenje od proroka. Isto tako je činjenica da je redovno koristio vatreno oružje pri proslavi svog rođendana, čak je prilikom proslave 33. okrznuo deda mraza pa se ovaj naljutio i namestio mu da padne zbog podrivanja vlasti i bratstva jedinstva u rimskoj imperiji, zašta su ga osudili na društveno korisni rad u vidu farbanja jaja.

Laik

pre 10 godina

Baš sam jutros pričao sa sestrom i njenom ortakinjom kako bi Amerima naši običaji za Božić izgledali čudno jer se kod njih skoro izgubilo originalno značenje praznika (videli ste to stotinu puta u filmovima).
Ja čak ne kontam kakva je veza između jelke i Hristovog rođenja. Bar za badnjak postoji tobož legenda da su pastiri, kad im je anđeo javio za rođenje Hristovo, doneli granje za vatru gde su se grejali Josif sa Marijom i Isusom.

deportacija

pre 10 godina

Vratite patrijotu u pecinu, gde mu je i mesto, ako puca ili baca petarde na Bozic.

Kako li je samo dobio vizu da izadje iz pecine???

vernik

pre 10 godina

I onda se cudimo sto imaju lose misljenje o nama. Sta mogu komsije od ovog primitivca da pomisle o nama kada im on objasni da Srbi ovako slave Bozic. Znaci: Hristos se rodi i onda rafal iz oruzja!!! Skandalozno skrnavljenje Bozica, bez obzira da li se desilo u Penslivaniji ili u Sumadiji. Crkveni velikodostojnici bi morali konacno da izadju iz svojih dzipova i energicno zaustave ovu sramotnu estradizaciju religije. Ako se ovako nastavi, jos malo pa ce i u crkvi na bogosluzenju da se pripuca.Znam samo da se svi moji preci, kao predani vernici, okrecu u grobu. I Turci su imali postovanja za nase praznike i na Bozic nisu senlucili.

obicaj?

pre 10 godina

Kod nas je mnogo primitivnih stvari od nedavno postalo obicaj. Pored toga, televizija nas obavezno svake godine, pred svaki svetac podseca sta su obicaji.

A onda se jedni stide, a drugi dice time.

Primitivna bagro............Isus se ne docekuje pucanjem......
Ostavite bar druge da Ga u tisini docekaju, ako vec ne znate kako treba.

naselje

pre 10 godina

"Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj."

hahahaha, srpska posla...

dostavise

pre 10 godina

ma ne puca se samo tamo nego i ovde...novi sad je juce bio kao ratno bojiste...Verujem da je Hristovo srce puno kad čuje kako njegova jagnjad rokaju petarde, bombe, ili štavećtosadimaju na njegov rođendan kao da je apokalipsa.

Obrad

pre 10 godina

Kakav divljak.Umjesto da kao sav normalan svijet twit-uje, like-uje share-uje sto vise statusa HRISTOS SE RODI (kao sto su to cinili i nasi preci vjekovima prije) on mangup nasao da puca. Eeeee, moji Srbi, zbog vas takvih skorojevica koji su brze bolje zaboravili tradiciju, prangije, cesnicu, polozajnika i ostalo, a bez androida ne mogu ni da u wc odu nam je sad ovako kako jeste. Natrpajte se svi u Beograd, i setajte kerove a ja cu zajedno sa ovakvim domacinom da nastavim da vas brukam. Objavite mi komentar!!!

ironije sarkazmovic

pre 10 godina

A ameri - nevera! Misle se, ko su ovi divljaci kojima je stalo samo do oruzja i pucanja :p

Kakva poljoprivreda, kakav turizam... U zajednickoj ljubavi prema oruzju treba traziti sansu da se priblizimo amerima.

gradjanka

pre 10 godina

Evo odgovora: Naravno da to nije tradicionalno proslavljanje rođenja Isusa Hrista. Jer da jeste, ispred crkvi i hramova u Srbiji pucalo bi se cele noći.
Zabeleženi slučaj je, pre bih rekla, navala nostaligičnosti za rodnim krajem koja je duboka, preduboka. Ali, eto ispoštovao je zakone pa zato mu skidam kapu ali bi volela da shvati da takve vrednosti ne treba prenositi na mlađe naraštaje jer ispade da smo mi stvarno neki divljaci koji za sve i svašta puca ćorke iz pištolja. Vreme je da se shvati da oružje nije budućnost ove planete.
Pozdravljam sve pravoslavne hrišćane koji slave u miru Božjem Božić i Hristovo rođenje. Pozdrav i svim drugim ljudima blage duše i topla srca.

Alex

pre 10 godina

Trebali su Ameri par dana u ćorku da ga strpaju da se nauči reda. Zamislite koji bi to haos bio kada bi u multikulturalnim sredinama svako slavio običaje na svoj način ? Ko je budali dao pravo da pištoljem uznemirava okolinu?

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Npr. kod nas u HR se na Božić uglavnom više NE PUCA (tu i tamo, rijetko, u vrlo malim količinama, ugl. dica bace poneku petardu), jednostavno nije primjereno! Božić je rođenje Kristovo i obiteljski blagdan MIRA. Ali zato za Novu godinu... heheee... nadoknadi se sve što nije ispaljeno za Božić, k'o da su izbili treći i četvrti svjetski rat istovremeno! :)

Ortodoksni Revolveraš

pre 10 godina

"Pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista je tradicionalan srpski običaj." To objašnjava sve.

kucni red, sta to bese

pre 10 godina

Pouka o kucnom redu i ponasanju u urbanim sredinama: Dobio je dozvolu da prangija corcima tako da sve zavrsi do 22 casa. Posle toga mira da udje u kucu i do mile volje da prica gostima kako u "starom kraju" moze da puca iz mitraljeza kada hoce i gde hoce, eee, da vidis bre sta je zivot, da te odvedem pa da ko covek vozis dzipa trotoarom!

sami

pre 10 godina

E zbog takvih i jos gorih, nas smatraju pecinskim ljudima! Sto se recimo nije takmicio u dekoraciji doma? Zato sto je gedza! Da se covek postidi ovakvih!! Pa posle zasto su u svakom filmu srbi predstavljeni kao kriminalci i bukadzije... Mrze nas sigurno...

Bacvanin

pre 10 godina

Ako je covek trazio dozvolu i dobio dozvolu da puca u vazduh sa plotunima (corcima), onda tu nema nista sporno, sem ako to nije cinio u periodu van dozvoljenog.
Inace, i mene zivopisno zanima koja je uloga pucanja vatrenim oruzjem za vreme proslave radjanja Isusa ("mali bog", bogic, Bozic)?

ex sns

pre 10 godina

Stvarno ja ne znam da je pucanje iz pistolja tradicija za Bozic,koliko znam nije,ali nije iskljuceno i da se radi o budali,sto je slucaj ja mislim.Rekao bi covek da se taj malo opametio u Usa, kad ono budala uvek ostaje budala,nema veze gde zivi.

Mr.Moon

pre 10 godina

Stari pravoslavni obicaj. Svake godine, 25. decembra (uzeti datum sa rezervom) Isus i njegovi apostoli bi bacali petarde slaveci njegov rodjendan. Isus, kao najhrabriji od svih, bi opalio i koji metak iz pistolja ne bi li pokazao Bogu koliko ga voli.

samo pitam

pre 10 godina

"...da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj" - dobro pitanje. Zaista, cemu pucanje, petarde i ostalo? Da pokazemo koliko smo dobri vernici? Pre neki dan vidim coveka, pretrcava sa badnjakom iz autobusa u autobus i neverovatno ruzno psuje sve koji su mu na putu. Zasto biramo da budemo "dobri vernici" samo kad mi to hocemo i onako kako nama odgovara?

my way

pre 10 godina

Realno, pucanje iz pistolja corcima je bezbednije od bilo kojeg vatrometa i petardi. Da li ima smisla ista od toga na dan Isusovog rodjenja, na to je vec tesko odgovoriti. Bozic je specifican, najradosniji verski praznik i dan za slavlje i veselje, pa nije bas da su pravu oni koji sve smatraju neumesnim, ali svakom na ocenu.

Neso

pre 10 godina

super. krenuli ste opstinsku hroniku pojedinih drzava iz SAD da stvaljate kao vesti od značaja. mene zanima i šta je bilo sa onom bakom kojoj su u Čikagu pokušali ispred njene zgrade da otmu torbu na badnje veče. da li je dobro?

Draško

pre 10 godina

Inače se svugde u svetu Božić obeležava u miru i s porodicom, kod nas kao da je Isus zabio go na domaćem derbiju. I još se time badža ponosi u Americi, ne bi li im pokazao kako Srbin slavi.
Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

Ratko

pre 10 godina

To je prava drzava lepo se najavis da ces da pucas radi proslave i dobijes odobrenje. Kod nas bi te zatvorili kada bi se tako nesto desilo. Samo mi nije jasno sto su mu dali odobrenje nocu da puca zar nije logicnije danju?

Milorad

pre 10 godina

Blago nama kad nas ovakve sirovine predstavljaju svetu. Sta vredi i 100 Djokovica kad ovakav panj uzme da prangija i muriji kaze "hepi srbian krismas" sa najtvrdjim mogucim akcentom. Uzas.

Milow

pre 10 godina

Ovo nisu tradicionalni srpski obicaji, ovi novokomponovani u XX veku, stati iza tradicije i vere i reci kako nesto radis zbog toga je bolesno i egositicki. Inace Sveti Sava sa svojim ocem Simeonom je na Bozic pucaaaao od jutra do zore... Kako da ne...

freddie

pre 10 godina

"Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj."

Naravno da nema pojma.. Rođenje isusa hrista slaviti pucanjem iz vatrenog oružja?!?

citac HU

pre 10 godina

Covek ocigledno, il nije u zivotu bio u Srbiji, il je zaboravio kako Srbi slave sve praznike, sve do krsne slave, inace bi izno pred kucu karabin i ispalio bi najmanje tri sarzera u nebo, bog da ga vidi.

dostavise

pre 10 godina

ma ne puca se samo tamo nego i ovde...novi sad je juce bio kao ratno bojiste...Verujem da je Hristovo srce puno kad čuje kako njegova jagnjad rokaju petarde, bombe, ili štavećtosadimaju na njegov rođendan kao da je apokalipsa.

deportacija

pre 10 godina

Vratite patrijotu u pecinu, gde mu je i mesto, ako puca ili baca petarde na Bozic.

Kako li je samo dobio vizu da izadje iz pecine???

naselje

pre 10 godina

"Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj."

hahahaha, srpska posla...

obicaj?

pre 10 godina

Kod nas je mnogo primitivnih stvari od nedavno postalo obicaj. Pored toga, televizija nas obavezno svake godine, pred svaki svetac podseca sta su obicaji.

A onda se jedni stide, a drugi dice time.

Primitivna bagro............Isus se ne docekuje pucanjem......
Ostavite bar druge da Ga u tisini docekaju, ako vec ne znate kako treba.

vernik

pre 10 godina

I onda se cudimo sto imaju lose misljenje o nama. Sta mogu komsije od ovog primitivca da pomisle o nama kada im on objasni da Srbi ovako slave Bozic. Znaci: Hristos se rodi i onda rafal iz oruzja!!! Skandalozno skrnavljenje Bozica, bez obzira da li se desilo u Penslivaniji ili u Sumadiji. Crkveni velikodostojnici bi morali konacno da izadju iz svojih dzipova i energicno zaustave ovu sramotnu estradizaciju religije. Ako se ovako nastavi, jos malo pa ce i u crkvi na bogosluzenju da se pripuca.Znam samo da se svi moji preci, kao predani vernici, okrecu u grobu. I Turci su imali postovanja za nase praznike i na Bozic nisu senlucili.

Draško

pre 10 godina

Inače se svugde u svetu Božić obeležava u miru i s porodicom, kod nas kao da je Isus zabio go na domaćem derbiju. I još se time badža ponosi u Americi, ne bi li im pokazao kako Srbin slavi.
Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

Mr.Moon

pre 10 godina

Stari pravoslavni obicaj. Svake godine, 25. decembra (uzeti datum sa rezervom) Isus i njegovi apostoli bi bacali petarde slaveci njegov rodjendan. Isus, kao najhrabriji od svih, bi opalio i koji metak iz pistolja ne bi li pokazao Bogu koliko ga voli.

Ortodoksni Revolveraš

pre 10 godina

"Pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista je tradicionalan srpski običaj." To objašnjava sve.

samo pitam

pre 10 godina

"...da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj" - dobro pitanje. Zaista, cemu pucanje, petarde i ostalo? Da pokazemo koliko smo dobri vernici? Pre neki dan vidim coveka, pretrcava sa badnjakom iz autobusa u autobus i neverovatno ruzno psuje sve koji su mu na putu. Zasto biramo da budemo "dobri vernici" samo kad mi to hocemo i onako kako nama odgovara?

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Npr. kod nas u HR se na Božić uglavnom više NE PUCA (tu i tamo, rijetko, u vrlo malim količinama, ugl. dica bace poneku petardu), jednostavno nije primjereno! Božić je rođenje Kristovo i obiteljski blagdan MIRA. Ali zato za Novu godinu... heheee... nadoknadi se sve što nije ispaljeno za Božić, k'o da su izbili treći i četvrti svjetski rat istovremeno! :)

citac HU

pre 10 godina

Covek ocigledno, il nije u zivotu bio u Srbiji, il je zaboravio kako Srbi slave sve praznike, sve do krsne slave, inace bi izno pred kucu karabin i ispalio bi najmanje tri sarzera u nebo, bog da ga vidi.

kucni red, sta to bese

pre 10 godina

Pouka o kucnom redu i ponasanju u urbanim sredinama: Dobio je dozvolu da prangija corcima tako da sve zavrsi do 22 casa. Posle toga mira da udje u kucu i do mile volje da prica gostima kako u "starom kraju" moze da puca iz mitraljeza kada hoce i gde hoce, eee, da vidis bre sta je zivot, da te odvedem pa da ko covek vozis dzipa trotoarom!

Obrad

pre 10 godina

Kakav divljak.Umjesto da kao sav normalan svijet twit-uje, like-uje share-uje sto vise statusa HRISTOS SE RODI (kao sto su to cinili i nasi preci vjekovima prije) on mangup nasao da puca. Eeeee, moji Srbi, zbog vas takvih skorojevica koji su brze bolje zaboravili tradiciju, prangije, cesnicu, polozajnika i ostalo, a bez androida ne mogu ni da u wc odu nam je sad ovako kako jeste. Natrpajte se svi u Beograd, i setajte kerove a ja cu zajedno sa ovakvim domacinom da nastavim da vas brukam. Objavite mi komentar!!!

solar

pre 10 godina

Još jedan novokomponovani vernik, puna ih Srbija. Do devedesetih nisu očenaš znali, al' se zato danas (tj. sinoć) na badnje veče pale vatre i puca iz arsenala. Potom u kafanu na lokanje, pa ujutru na službi crkva bazdi kao destilerija. A ovim novim popovima sve milo i drago, kako im je pastva mila i pobožna!
Pun mi ih je komšiluk, to su oni što su nekada mom ocu pretili radničkim savetom što slavi slavu, božić i uskrs, krsti decu. Sutra da se probudimo u Saudi-Arabijskom šerijatu, klanjali bi ne pet, već deset puta dnevno.

Milorad

pre 10 godina

Blago nama kad nas ovakve sirovine predstavljaju svetu. Sta vredi i 100 Djokovica kad ovakav panj uzme da prangija i muriji kaze "hepi srbian krismas" sa najtvrdjim mogucim akcentom. Uzas.

sami

pre 10 godina

E zbog takvih i jos gorih, nas smatraju pecinskim ljudima! Sto se recimo nije takmicio u dekoraciji doma? Zato sto je gedza! Da se covek postidi ovakvih!! Pa posle zasto su u svakom filmu srbi predstavljeni kao kriminalci i bukadzije... Mrze nas sigurno...

Milow

pre 10 godina

Ovo nisu tradicionalni srpski obicaji, ovi novokomponovani u XX veku, stati iza tradicije i vere i reci kako nesto radis zbog toga je bolesno i egositicki. Inace Sveti Sava sa svojim ocem Simeonom je na Bozic pucaaaao od jutra do zore... Kako da ne...

gradjanka

pre 10 godina

Evo odgovora: Naravno da to nije tradicionalno proslavljanje rođenja Isusa Hrista. Jer da jeste, ispred crkvi i hramova u Srbiji pucalo bi se cele noći.
Zabeleženi slučaj je, pre bih rekla, navala nostaligičnosti za rodnim krajem koja je duboka, preduboka. Ali, eto ispoštovao je zakone pa zato mu skidam kapu ali bi volela da shvati da takve vrednosti ne treba prenositi na mlađe naraštaje jer ispade da smo mi stvarno neki divljaci koji za sve i svašta puca ćorke iz pištolja. Vreme je da se shvati da oružje nije budućnost ove planete.
Pozdravljam sve pravoslavne hrišćane koji slave u miru Božjem Božić i Hristovo rođenje. Pozdrav i svim drugim ljudima blage duše i topla srca.

KrivoSlavac

pre 10 godina

Svi znamo da je Isus dobio petarde za rođenje od proroka. Isto tako je činjenica da je redovno koristio vatreno oružje pri proslavi svog rođendana, čak je prilikom proslave 33. okrznuo deda mraza pa se ovaj naljutio i namestio mu da padne zbog podrivanja vlasti i bratstva jedinstva u rimskoj imperiji, zašta su ga osudili na društveno korisni rad u vidu farbanja jaja.

freddie

pre 10 godina

"Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj."

Naravno da nema pojma.. Rođenje isusa hrista slaviti pucanjem iz vatrenog oružja?!?

Bacvanin

pre 10 godina

Ako je covek trazio dozvolu i dobio dozvolu da puca u vazduh sa plotunima (corcima), onda tu nema nista sporno, sem ako to nije cinio u periodu van dozvoljenog.
Inace, i mene zivopisno zanima koja je uloga pucanja vatrenim oruzjem za vreme proslave radjanja Isusa ("mali bog", bogic, Bozic)?

Alex

pre 10 godina

Trebali su Ameri par dana u ćorku da ga strpaju da se nauči reda. Zamislite koji bi to haos bio kada bi u multikulturalnim sredinama svako slavio običaje na svoj način ? Ko je budali dao pravo da pištoljem uznemirava okolinu?

ex sns

pre 10 godina

Stvarno ja ne znam da je pucanje iz pistolja tradicija za Bozic,koliko znam nije,ali nije iskljuceno i da se radi o budali,sto je slucaj ja mislim.Rekao bi covek da se taj malo opametio u Usa, kad ono budala uvek ostaje budala,nema veze gde zivi.

my way

pre 10 godina

Realno, pucanje iz pistolja corcima je bezbednije od bilo kojeg vatrometa i petardi. Da li ima smisla ista od toga na dan Isusovog rodjenja, na to je vec tesko odgovoriti. Bozic je specifican, najradosniji verski praznik i dan za slavlje i veselje, pa nije bas da su pravu oni koji sve smatraju neumesnim, ali svakom na ocenu.

ironije sarkazmovic

pre 10 godina

A ameri - nevera! Misle se, ko su ovi divljaci kojima je stalo samo do oruzja i pucanja :p

Kakva poljoprivreda, kakav turizam... U zajednickoj ljubavi prema oruzju treba traziti sansu da se priblizimo amerima.

Neso

pre 10 godina

super. krenuli ste opstinsku hroniku pojedinih drzava iz SAD da stvaljate kao vesti od značaja. mene zanima i šta je bilo sa onom bakom kojoj su u Čikagu pokušali ispred njene zgrade da otmu torbu na badnje veče. da li je dobro?

Alo bre!!!

pre 10 godina

Na prvom mestu u Srbiji bih zabranio forume, jer toliko otrova Srbi prosipaju na svoje sunarodnike da to nije normalno!!! Neprijatelj nam ne treba! Ljudi moji, ne prica se tako o svojima pa da su najgori! Ne jedite svoje meso!!! Cova je uradio to sto je uradio i dosla je policija, a ja vas pitam drzavljani Srbije nasta lici zivot u Srbiji svakodnevno?! Neka svako uradi nesto na sebi i bice bolje u veoma kratkom roku - do sledeceg Bozica ovde bi bilo sve uredjeno i blagostanje. Ne, najvaznije je baljezgati po forumima i svoje ne ceniti, a tudje velicati. Srbine, srecni praznici!!!

Ratko

pre 10 godina

To je prava drzava lepo se najavis da ces da pucas radi proslave i dobijes odobrenje. Kod nas bi te zatvorili kada bi se tako nesto desilo. Samo mi nije jasno sto su mu dali odobrenje nocu da puca zar nije logicnije danju?

knez011

pre 10 godina

Sto da ne, ne bi me cudilo da je nas covek. Ima ovde u US mnogo nas Srba sa (uredno prijavljenim) oruzjem, pa niko ne cuje o nekakvom masakru...

123

pre 10 godina

Ajde ne pljujte vise po nasem narodu,kod nas je obicaj da se puca kad je rodjenje deteta u pitanju,sigurno su vasi ocevi,stricevi ili bar neki deda opalili iz tandzare prilikom VASEG rodjenja,tako da nemoj da se mnogo pravite fini i da se zgrazavate ovde. A rodjenje Isusa je svakako jos veci povod za slavlje,barem bi trebalo da bude,a ako uzmemo u obzir da je covek ispostovao vlasti i pitao za dozvolu i povinovao se proceduri,plus koristio
corke,meni se cini da ovde ima dosta srbomrzaca medju samim srbima i da cemo bas zato moci svi da stanemo pod jednu krusku jednog dana,a ne zbog spoljnih uticaja. Sami sebi smo najveci neprijatelji. Ajde pametnjakovici,recite da amerikanci 25 dec. za katolicki bozic nisu bacali petarde i ispaljivali corke uz oruzja? Zasto mi pravoslavci ne bi mogli isto to da radimo 7 januara? O kojim pecinama mi pricamo,vi ste ti koji trebate da izadjete iz vasih i da prestanete da pljujete po svom narodu.objavite ovo molim vas

Ivan

pre 10 godina

Kako ste samo urbani svi vi blago vama a on covjek seljak iz pecine. za pocetak ima kuci a znajuci americki sistem radi kao konj dok 70% vas nema centa jer je lijeno i nece da radi nesto sto "nije iz moje struke". Koliko vas baca papire po ulici u pljuje? Cirka 60%. Da je on seljak a vi gospoda Srbija bi bila mnogo ljepse mjesto.

Bandza

pre 10 godina

Ne vidim razliku izmedju pucanja iz pistolja corcima i petardi raznih...evo na zlatiboru ne mogu da spavam od pustene dece s lanca sa petardama dan noc bam bam bam

aleksandars

pre 10 godina

Čovek se samo drži običaja kako je još od Vuka Karadžića bilo. Svaki veseo događaj je proslavljan pucanjem iz pušaka. Vuk Karadžić o Božiću: "Ali, prije nego sjednu za ručak, izbace po nekoliko puške, tako ujutro rano kad ustanu, pa se onda skupe svi oko sofre, te se mole Bogu, držeći svako po jednu voštanu svijeću u rukama, i mirbožuju se, tj. izljube se svi redom govoreći: Mir božji – Ristos se rodi, vaistinu se rodi, poklanjamo se Ristu i Ristovom rožanstvu."

Laik

pre 10 godina

Baš sam jutros pričao sa sestrom i njenom ortakinjom kako bi Amerima naši običaji za Božić izgledali čudno jer se kod njih skoro izgubilo originalno značenje praznika (videli ste to stotinu puta u filmovima).
Ja čak ne kontam kakva je veza između jelke i Hristovog rođenja. Bar za badnjak postoji tobož legenda da su pastiri, kad im je anđeo javio za rođenje Hristovo, doneli granje za vatru gde su se grejali Josif sa Marijom i Isusom.

srpska posla

pre 10 godina

Ne tako davno procitala sam sledecu vest: negde u Srbiji rodilo se dete, otac se napio, zvao trubace da mu sviraju pa ih u jednom trenutku, u nastupu ne znam kakve "promisli," naterao da se popnu na drvo (nisam bas razumela znacenje pevanja sa drveta u celom veselju) - i onda raspalio po njima iz prave pravcate pucaljke. Hocu da kazem, koliko god se mi gnusali toga, pucnjave za nasa slavlja odavno nas sve prate kao nasa grupna mentalitetska karakteristika.

Zoran

pre 10 godina

(deportacija, 7. januar 2014 19:36), i ovo sam zaboravo da ti kazem. Pre neko jutro idem sa zenom na posao i dete vozim u skolu. Vidim dvoojicu decaka, obukli se u maskirno odelo a posto ima neka sumica tu do nas, jedan nosi neku pusku. Nije puska, PUSKETINA. Znam ga jer mu otac i majka dolaze u ordinaciju kod nas. U oruzje se ne razumem, ali za toliko, gledajuci Umri muski, Ramba i ostale velikane americke filmke industrije znam sta je puska, a sta je pusketina. A malo sam i vojsku sluzio, jedno 15 meseci. A roditelji mu sirotinja, to znam, ali za takvu pusku imaju para da usrece dete.

Pitanje da li si ista ozbiljko procitao o Americi a kamoli bio ovde, ali da delis kulturu i lekcije si neprikosnoven.

U Americi ima mesta za svako. I za lopove, ako ih ne uhvate.

Bojan

pre 10 godina

Bas me zanima sta je prethodilo koriscenju vatrenog oruzja? Mozda bacanje sekira, nozeva, maceva i strela u vazduh pa koga pogodi pogodi.

pera

pre 10 godina

@Hristina Da znaš da me ne bi čudilo u onoj blesavoj zemlji apsurda da su petarde zabranjene, tobože zbog bezbednosti, ali pištolji su skroz ok.

jksv

pre 10 godina

Па, нешто га и не подржавам у пуцњави, ја личчно никад нисам ни петарду бацио, али они који користе ово да оправдају америчке стереотипе према Србима и да вређају свој народ,попут једног што је ракао : ''Дебил, нека га врате у Србију, Србија земља Дебилија'', су гори од овог што је пуцао.

Devojka

pre 10 godina

Meni se cini da je pucanje iz puske potreba muskaraca i nista vise! Ima veze sigurno sa nekim dokazivanjem muskosti jer ga rade zbog tog osecaja koja nastupa posle samog cina pucanja a nikako jer je to nesto lepo!

deportacija

pre 10 godina

Vratite patrijotu u pecinu, gde mu je i mesto, ako puca ili baca petarde na Bozic.

Kako li je samo dobio vizu da izadje iz pecine???

Obrad

pre 10 godina

Kakav divljak.Umjesto da kao sav normalan svijet twit-uje, like-uje share-uje sto vise statusa HRISTOS SE RODI (kao sto su to cinili i nasi preci vjekovima prije) on mangup nasao da puca. Eeeee, moji Srbi, zbog vas takvih skorojevica koji su brze bolje zaboravili tradiciju, prangije, cesnicu, polozajnika i ostalo, a bez androida ne mogu ni da u wc odu nam je sad ovako kako jeste. Natrpajte se svi u Beograd, i setajte kerove a ja cu zajedno sa ovakvim domacinom da nastavim da vas brukam. Objavite mi komentar!!!

my way

pre 10 godina

Realno, pucanje iz pistolja corcima je bezbednije od bilo kojeg vatrometa i petardi. Da li ima smisla ista od toga na dan Isusovog rodjenja, na to je vec tesko odgovoriti. Bozic je specifican, najradosniji verski praznik i dan za slavlje i veselje, pa nije bas da su pravu oni koji sve smatraju neumesnim, ali svakom na ocenu.

sami

pre 10 godina

E zbog takvih i jos gorih, nas smatraju pecinskim ljudima! Sto se recimo nije takmicio u dekoraciji doma? Zato sto je gedza! Da se covek postidi ovakvih!! Pa posle zasto su u svakom filmu srbi predstavljeni kao kriminalci i bukadzije... Mrze nas sigurno...

Milorad

pre 10 godina

Blago nama kad nas ovakve sirovine predstavljaju svetu. Sta vredi i 100 Djokovica kad ovakav panj uzme da prangija i muriji kaze "hepi srbian krismas" sa najtvrdjim mogucim akcentom. Uzas.

Alex

pre 10 godina

Trebali su Ameri par dana u ćorku da ga strpaju da se nauči reda. Zamislite koji bi to haos bio kada bi u multikulturalnim sredinama svako slavio običaje na svoj način ? Ko je budali dao pravo da pištoljem uznemirava okolinu?

Neso

pre 10 godina

super. krenuli ste opstinsku hroniku pojedinih drzava iz SAD da stvaljate kao vesti od značaja. mene zanima i šta je bilo sa onom bakom kojoj su u Čikagu pokušali ispred njene zgrade da otmu torbu na badnje veče. da li je dobro?

Alo bre!!!

pre 10 godina

Na prvom mestu u Srbiji bih zabranio forume, jer toliko otrova Srbi prosipaju na svoje sunarodnike da to nije normalno!!! Neprijatelj nam ne treba! Ljudi moji, ne prica se tako o svojima pa da su najgori! Ne jedite svoje meso!!! Cova je uradio to sto je uradio i dosla je policija, a ja vas pitam drzavljani Srbije nasta lici zivot u Srbiji svakodnevno?! Neka svako uradi nesto na sebi i bice bolje u veoma kratkom roku - do sledeceg Bozica ovde bi bilo sve uredjeno i blagostanje. Ne, najvaznije je baljezgati po forumima i svoje ne ceniti, a tudje velicati. Srbine, srecni praznici!!!

Laik

pre 10 godina

Baš sam jutros pričao sa sestrom i njenom ortakinjom kako bi Amerima naši običaji za Božić izgledali čudno jer se kod njih skoro izgubilo originalno značenje praznika (videli ste to stotinu puta u filmovima).
Ja čak ne kontam kakva je veza između jelke i Hristovog rođenja. Bar za badnjak postoji tobož legenda da su pastiri, kad im je anđeo javio za rođenje Hristovo, doneli granje za vatru gde su se grejali Josif sa Marijom i Isusom.

citac HU

pre 10 godina

Covek ocigledno, il nije u zivotu bio u Srbiji, il je zaboravio kako Srbi slave sve praznike, sve do krsne slave, inace bi izno pred kucu karabin i ispalio bi najmanje tri sarzera u nebo, bog da ga vidi.

Goran Matić -Split

pre 10 godina

Npr. kod nas u HR se na Božić uglavnom više NE PUCA (tu i tamo, rijetko, u vrlo malim količinama, ugl. dica bace poneku petardu), jednostavno nije primjereno! Božić je rođenje Kristovo i obiteljski blagdan MIRA. Ali zato za Novu godinu... heheee... nadoknadi se sve što nije ispaljeno za Božić, k'o da su izbili treći i četvrti svjetski rat istovremeno! :)

123

pre 10 godina

Ajde ne pljujte vise po nasem narodu,kod nas je obicaj da se puca kad je rodjenje deteta u pitanju,sigurno su vasi ocevi,stricevi ili bar neki deda opalili iz tandzare prilikom VASEG rodjenja,tako da nemoj da se mnogo pravite fini i da se zgrazavate ovde. A rodjenje Isusa je svakako jos veci povod za slavlje,barem bi trebalo da bude,a ako uzmemo u obzir da je covek ispostovao vlasti i pitao za dozvolu i povinovao se proceduri,plus koristio
corke,meni se cini da ovde ima dosta srbomrzaca medju samim srbima i da cemo bas zato moci svi da stanemo pod jednu krusku jednog dana,a ne zbog spoljnih uticaja. Sami sebi smo najveci neprijatelji. Ajde pametnjakovici,recite da amerikanci 25 dec. za katolicki bozic nisu bacali petarde i ispaljivali corke uz oruzja? Zasto mi pravoslavci ne bi mogli isto to da radimo 7 januara? O kojim pecinama mi pricamo,vi ste ti koji trebate da izadjete iz vasih i da prestanete da pljujete po svom narodu.objavite ovo molim vas

freddie

pre 10 godina

"Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj."

Naravno da nema pojma.. Rođenje isusa hrista slaviti pucanjem iz vatrenog oružja?!?

vernik

pre 10 godina

I onda se cudimo sto imaju lose misljenje o nama. Sta mogu komsije od ovog primitivca da pomisle o nama kada im on objasni da Srbi ovako slave Bozic. Znaci: Hristos se rodi i onda rafal iz oruzja!!! Skandalozno skrnavljenje Bozica, bez obzira da li se desilo u Penslivaniji ili u Sumadiji. Crkveni velikodostojnici bi morali konacno da izadju iz svojih dzipova i energicno zaustave ovu sramotnu estradizaciju religije. Ako se ovako nastavi, jos malo pa ce i u crkvi na bogosluzenju da se pripuca.Znam samo da se svi moji preci, kao predani vernici, okrecu u grobu. I Turci su imali postovanja za nase praznike i na Bozic nisu senlucili.

obicaj?

pre 10 godina

Kod nas je mnogo primitivnih stvari od nedavno postalo obicaj. Pored toga, televizija nas obavezno svake godine, pred svaki svetac podseca sta su obicaji.

A onda se jedni stide, a drugi dice time.

Primitivna bagro............Isus se ne docekuje pucanjem......
Ostavite bar druge da Ga u tisini docekaju, ako vec ne znate kako treba.

ex sns

pre 10 godina

Stvarno ja ne znam da je pucanje iz pistolja tradicija za Bozic,koliko znam nije,ali nije iskljuceno i da se radi o budali,sto je slucaj ja mislim.Rekao bi covek da se taj malo opametio u Usa, kad ono budala uvek ostaje budala,nema veze gde zivi.

Ortodoksni Revolveraš

pre 10 godina

"Pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista je tradicionalan srpski običaj." To objašnjava sve.

aleksandars

pre 10 godina

Čovek se samo drži običaja kako je još od Vuka Karadžića bilo. Svaki veseo događaj je proslavljan pucanjem iz pušaka. Vuk Karadžić o Božiću: "Ali, prije nego sjednu za ručak, izbace po nekoliko puške, tako ujutro rano kad ustanu, pa se onda skupe svi oko sofre, te se mole Bogu, držeći svako po jednu voštanu svijeću u rukama, i mirbožuju se, tj. izljube se svi redom govoreći: Mir božji – Ristos se rodi, vaistinu se rodi, poklanjamo se Ristu i Ristovom rožanstvu."

Draško

pre 10 godina

Inače se svugde u svetu Božić obeležava u miru i s porodicom, kod nas kao da je Isus zabio go na domaćem derbiju. I još se time badža ponosi u Americi, ne bi li im pokazao kako Srbin slavi.
Čega se pametan stidi, budala se ponosi!

Mr.Moon

pre 10 godina

Stari pravoslavni obicaj. Svake godine, 25. decembra (uzeti datum sa rezervom) Isus i njegovi apostoli bi bacali petarde slaveci njegov rodjendan. Isus, kao najhrabriji od svih, bi opalio i koji metak iz pistolja ne bi li pokazao Bogu koliko ga voli.

solar

pre 10 godina

Još jedan novokomponovani vernik, puna ih Srbija. Do devedesetih nisu očenaš znali, al' se zato danas (tj. sinoć) na badnje veče pale vatre i puca iz arsenala. Potom u kafanu na lokanje, pa ujutru na službi crkva bazdi kao destilerija. A ovim novim popovima sve milo i drago, kako im je pastva mila i pobožna!
Pun mi ih je komšiluk, to su oni što su nekada mom ocu pretili radničkim savetom što slavi slavu, božić i uskrs, krsti decu. Sutra da se probudimo u Saudi-Arabijskom šerijatu, klanjali bi ne pet, već deset puta dnevno.

Bojan

pre 10 godina

Bas me zanima sta je prethodilo koriscenju vatrenog oruzja? Mozda bacanje sekira, nozeva, maceva i strela u vazduh pa koga pogodi pogodi.

Ratko

pre 10 godina

To je prava drzava lepo se najavis da ces da pucas radi proslave i dobijes odobrenje. Kod nas bi te zatvorili kada bi se tako nesto desilo. Samo mi nije jasno sto su mu dali odobrenje nocu da puca zar nije logicnije danju?

naselje

pre 10 godina

"Koverdejl novinarima nije mogao da odgovori na pitanje da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj."

hahahaha, srpska posla...

Ivan

pre 10 godina

Kako ste samo urbani svi vi blago vama a on covjek seljak iz pecine. za pocetak ima kuci a znajuci americki sistem radi kao konj dok 70% vas nema centa jer je lijeno i nece da radi nesto sto "nije iz moje struke". Koliko vas baca papire po ulici u pljuje? Cirka 60%. Da je on seljak a vi gospoda Srbija bi bila mnogo ljepse mjesto.

Milow

pre 10 godina

Ovo nisu tradicionalni srpski obicaji, ovi novokomponovani u XX veku, stati iza tradicije i vere i reci kako nesto radis zbog toga je bolesno i egositicki. Inace Sveti Sava sa svojim ocem Simeonom je na Bozic pucaaaao od jutra do zore... Kako da ne...

dostavise

pre 10 godina

ma ne puca se samo tamo nego i ovde...novi sad je juce bio kao ratno bojiste...Verujem da je Hristovo srce puno kad čuje kako njegova jagnjad rokaju petarde, bombe, ili štavećtosadimaju na njegov rođendan kao da je apokalipsa.

knez011

pre 10 godina

Sto da ne, ne bi me cudilo da je nas covek. Ima ovde u US mnogo nas Srba sa (uredno prijavljenim) oruzjem, pa niko ne cuje o nekakvom masakru...

Devojka

pre 10 godina

Meni se cini da je pucanje iz puske potreba muskaraca i nista vise! Ima veze sigurno sa nekim dokazivanjem muskosti jer ga rade zbog tog osecaja koja nastupa posle samog cina pucanja a nikako jer je to nesto lepo!

Bacvanin

pre 10 godina

Ako je covek trazio dozvolu i dobio dozvolu da puca u vazduh sa plotunima (corcima), onda tu nema nista sporno, sem ako to nije cinio u periodu van dozvoljenog.
Inace, i mene zivopisno zanima koja je uloga pucanja vatrenim oruzjem za vreme proslave radjanja Isusa ("mali bog", bogic, Bozic)?

samo pitam

pre 10 godina

"...da li je pucanje iz pištolja kako bi se proslavilo rođenje Isusa Hrista tradicionalan običaj" - dobro pitanje. Zaista, cemu pucanje, petarde i ostalo? Da pokazemo koliko smo dobri vernici? Pre neki dan vidim coveka, pretrcava sa badnjakom iz autobusa u autobus i neverovatno ruzno psuje sve koji su mu na putu. Zasto biramo da budemo "dobri vernici" samo kad mi to hocemo i onako kako nama odgovara?

KrivoSlavac

pre 10 godina

Svi znamo da je Isus dobio petarde za rođenje od proroka. Isto tako je činjenica da je redovno koristio vatreno oružje pri proslavi svog rođendana, čak je prilikom proslave 33. okrznuo deda mraza pa se ovaj naljutio i namestio mu da padne zbog podrivanja vlasti i bratstva jedinstva u rimskoj imperiji, zašta su ga osudili na društveno korisni rad u vidu farbanja jaja.

srpska posla

pre 10 godina

Ne tako davno procitala sam sledecu vest: negde u Srbiji rodilo se dete, otac se napio, zvao trubace da mu sviraju pa ih u jednom trenutku, u nastupu ne znam kakve "promisli," naterao da se popnu na drvo (nisam bas razumela znacenje pevanja sa drveta u celom veselju) - i onda raspalio po njima iz prave pravcate pucaljke. Hocu da kazem, koliko god se mi gnusali toga, pucnjave za nasa slavlja odavno nas sve prate kao nasa grupna mentalitetska karakteristika.

gradjanka

pre 10 godina

Evo odgovora: Naravno da to nije tradicionalno proslavljanje rođenja Isusa Hrista. Jer da jeste, ispred crkvi i hramova u Srbiji pucalo bi se cele noći.
Zabeleženi slučaj je, pre bih rekla, navala nostaligičnosti za rodnim krajem koja je duboka, preduboka. Ali, eto ispoštovao je zakone pa zato mu skidam kapu ali bi volela da shvati da takve vrednosti ne treba prenositi na mlađe naraštaje jer ispade da smo mi stvarno neki divljaci koji za sve i svašta puca ćorke iz pištolja. Vreme je da se shvati da oružje nije budućnost ove planete.
Pozdravljam sve pravoslavne hrišćane koji slave u miru Božjem Božić i Hristovo rođenje. Pozdrav i svim drugim ljudima blage duše i topla srca.

Zoran

pre 10 godina

(deportacija, 7. januar 2014 19:36), i ovo sam zaboravo da ti kazem. Pre neko jutro idem sa zenom na posao i dete vozim u skolu. Vidim dvoojicu decaka, obukli se u maskirno odelo a posto ima neka sumica tu do nas, jedan nosi neku pusku. Nije puska, PUSKETINA. Znam ga jer mu otac i majka dolaze u ordinaciju kod nas. U oruzje se ne razumem, ali za toliko, gledajuci Umri muski, Ramba i ostale velikane americke filmke industrije znam sta je puska, a sta je pusketina. A malo sam i vojsku sluzio, jedno 15 meseci. A roditelji mu sirotinja, to znam, ali za takvu pusku imaju para da usrece dete.

Pitanje da li si ista ozbiljko procitao o Americi a kamoli bio ovde, ali da delis kulturu i lekcije si neprikosnoven.

U Americi ima mesta za svako. I za lopove, ako ih ne uhvate.

Bandza

pre 10 godina

Ne vidim razliku izmedju pucanja iz pistolja corcima i petardi raznih...evo na zlatiboru ne mogu da spavam od pustene dece s lanca sa petardama dan noc bam bam bam

kucni red, sta to bese

pre 10 godina

Pouka o kucnom redu i ponasanju u urbanim sredinama: Dobio je dozvolu da prangija corcima tako da sve zavrsi do 22 casa. Posle toga mira da udje u kucu i do mile volje da prica gostima kako u "starom kraju" moze da puca iz mitraljeza kada hoce i gde hoce, eee, da vidis bre sta je zivot, da te odvedem pa da ko covek vozis dzipa trotoarom!

ironije sarkazmovic

pre 10 godina

A ameri - nevera! Misle se, ko su ovi divljaci kojima je stalo samo do oruzja i pucanja :p

Kakva poljoprivreda, kakav turizam... U zajednickoj ljubavi prema oruzju treba traziti sansu da se priblizimo amerima.

pera

pre 10 godina

@Hristina Da znaš da me ne bi čudilo u onoj blesavoj zemlji apsurda da su petarde zabranjene, tobože zbog bezbednosti, ali pištolji su skroz ok.

jksv

pre 10 godina

Па, нешто га и не подржавам у пуцњави, ја личчно никад нисам ни петарду бацио, али они који користе ово да оправдају америчке стереотипе према Србима и да вређају свој народ,попут једног што је ракао : ''Дебил, нека га врате у Србију, Србија земља Дебилија'', су гори од овог што је пуцао.