Zbog siromaštva živela 20 godina u rupi

Jedna žena u Pekingu provela je poslednjih 20 godina živeći u rupi jer je toliko siromašna da ne može da priušti da se vrati u svoj rodni grad.

Život

Izvor: BC

Ponedeljak, 09.12.2013.

19:50

Default images

Kuan Juži primorana je da živi u rupi u Pekingu nakon što se njen dom u istočnom gradu Šankiju srušio.

Ona koristi toalete u obližnjem parku Lido i stalno se prepire sa svojim mužem koji živi u obližnjoj rupi.

Vruće vodovodne cevi greju ove podzemne odeljke veličine 9 kvadratnih metara tokom zime , ali leti je primorana da živi na površini zbog visokih temperatura i poplava usled obilnih padavina.

Ova šezdesetšestogodišnjakinja, koja skuplja prazne boce kako bi preživela, kaže da bi želela da obnovi svoju kuću ali da za to nema novca.

A čini se da publicitet nije doneo mnogo dobra Kuanovoj pošto su nakon objavljivanja ove priče u lokalnim medijima vlasti cementom blokirale ulaz u njen odeljak, ali i odeljke drugih ljudi.

Siromaštvo i beskućnici predstavljaju veliki problem za radnike koji dolaze iz unutrašnjosti i starije generacije u Kini.

Starijim osobama jejako teško da dobiju socijalnu pomoću pošto je po ustavu briga o njima prepuštena članovima porodice koji su dužni da ih izdržavaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

6 h

Podeli: