Život

Subota, 04.08.2012.

10:56

Da li je ovo čudovište iz Loh Nesa?

Džordž Edvards, kapetan koji već godinama pokušava da dokaže postojanje škotske Nesi tvrdi da je ovo mitsko stvorenje konačno “uhvatio” okom objektiva.

Izvor: B92

Default images

Na slici se vidi neobična struktura koja izranja iz vode, a kapetan Edvards siguran je da je reč o delu tela škotske Nesi.

Već 26 godina ovaj čovek provodi barem 60 sati nedeljno tražeći čudovište u jezeru Loh Nes i kaže da je sada zabeležena fotografija najbolja ikada.

Čak su i američki vojni stručnjaci potvrdili da je možda reč o “živom stvorenju”.

Fotografija je snimljena digitalnom kamerom prošlog novembra, a Džordž kaže da je neko vreme samo posmatrao oblik iznad vode, nakon čega je on potonuo i više se nije pojavio.

“Polako se pomerao ka zamku Urkhart i bilo je tamno sive boje. Oblik se pojavio oko kilometar dalje od broda i ubeđen sam da je reč o Nesi. Siguran sam da u vodi postoji nekoliko tih stvorenja”, kaže Džordž.

“Nisam nikom pominjao ništa o svom otkrižu, sve dok nisam bio siguran da nisam fotografisao drvo ili neki drugi predmet. Imam prijatelje iz Amerike koji su preko svojih prijatelja preporučili moj slučaj vojsci.

Oni su analizirali fotografiju koju sam napravio i potvrdili da je reč o živom stvorenju”, kaže ovaj kapetan.

Stiv Feltam, još jedan lovac na Neis, koji ovu zver traži 21 godinu rekao je da je to najbolja fotografija čudovišta ikad snimljena.

“Mislim da su slike fantastične – to je životinja koju sam tražio sve ovo vreme”.

Prvo viđenje “čudovišta” zabeleženo je 565. godine pre Nove ere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: