Kazna za psovanje na ulici

Onaj ko ima običaj da izražava svoje emocije i bes vulgarnim psovkama na ulicama Lublina, ali i nekih drugih poljskih gradova mora duboko da posegne u džep, pošto kazna za psovke na javnom mestu dostiže čak 400 evra.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.09.2009.

15:09

Default images

Gradska straža u Lublinu od početka godine naplatila je kazne od 32 Poljaka i Poljakinja, kojima se na ulici omakla vulgarna psovka.

"Najčešće su nas pozivali da intervenišemo ljudi koji nisu mogli da podnesu grupice mladih kada uzvikuju psovke. Psovanje na javnom mestu, prema zakonu, predstavlja izgred", kazala je za list Kurjer lubelski portparolka gradske policije Rišarda Banjka.

Rekorder među poljskim gradovima po broju kažnjenih za vulgarno psovanje je Poznanj, gde je prošle godine prema statistikama gradske policije za taj izgred kažnjeno preko 1.000 ljudi.

"Nismo preterano revnosni. Ako se neko spotakne na ulici i reaguje vulgarnom psovkom još uvek ne vadimo blokče da kaznimo. Sve zavisi od okolnosti celog incidenta", brani gradsku stražu portparol Pšemislav Pivjecki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: