Zašto zrele žene kupuju seksi veš?

Žene u poznijim godinama znaju da je sastavni deo starenja i to da ljubav iščezava. Ali ne više. Prema izveštajima iz prodavnica, skočila je prodaja „smelijeg” donjeg veša među ženama starosti 40-50 godina.

Život

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

14:25

Default images

Prevazišle su ,,bapske" grudnjake i gaćice da bi se oprobale u modernijim, izazovnijim halterima, korsetima, tanga gaćicama i podizačima grudi i to više nego dvadesetogodišnjakinje.

Postale su ciljna grupa za tržište koje izuzetno brzo raste, inspirisano pre svega likovima koje tumače Kim Katral u seriji ,,Seks i grad" i Kortni Koks u ,,Cougar Town”. Žene u četrdestim su finansijski stabilnije od devojaka u dvadesetim, pa su tako i najpogodnija ciljna grupa za proizvođače luksuznih brendova donjeg rublja.

Starije žene u Velikoj Britaniji i SAD troše dosta novca na donji veš. Ovakva promena je usledila jer žene u 40-im više ne smatraju da su brak i deca razlog da zapostave svoj ljubavni život.

,,Sada se one osećaju kao da su ponovo u 20-im i dizajneri im izlaze u susret kreirajući za njih. Očekujemo da će ovo tržište imati sve veći rast u budućnosti," kaže Anet Vorbarton, jedna od vlasnica prodavnice donjeg veša u Londonu.

Ankete pokazuju da danas one više uživaju u aktivnom seksualnom životu nego žene istih godila u ranijim generacijama. Trećina žena preko 40 godina kaže da ima ispunjeniji i redovniji seksualni život nego pre 20 godina, a više od polovine njih češće doživljava orgazam. U ovim godinama nema nikakvih uzdržavanja kad je reč o seksu, što nije slučaj sa mlađim ženama.

Trećina je priznala da je imala seks u kadi uz sveće, trećina na kuhinjskom stolu a više od polovine ispitanca vodilo je ljubav u kolima.
Kim Katral u filmu
,,Heroine koje su ih inspirisale i imale pozitivan uticaj na njih su pre svega žene u seriji ‘Seks i grad’ i slične," kaže Anet. Robna kuća „Marks end Spenser” je takođe pokušala da unovči „kuguar famu”.

Pokrenula je liniju donjeg rublja posebno namenjenu ženama iznad 45 godina, a najizazovniji veš se upravo pokazao i kao najpopularniji. ,,Linija izazovnog, laskavog veša namenjenog ženama preko 45 godina koju smo izbacili je nastala upravo na njihov zahtev," izjavila je Frensis Rasel, direktorka prodaje. ,,Dodali smo i ‘brazilske gaćice’ koje se prilično dobro prodaju, kao i kompleti od crvene čipke."

Katral (53) je priznala da joj je uloga bestidne, zavodljive Samante u seriji ,,Seks i grad" pomogla da ,,začini" svoj seksualni život u kasnim 40-im. Osećala se slobodnom da uživa u najboljem seksu ikada sa skoro 30 godina mlađim Kanađaninom Alanom Vajsom.

,,Mislila sam da ženama nije namenjeno da se u 40-im osećaju seksualno, ali serija je dosta toga promenila. Samanta je jako otvorena, zavodljiva i sigurna. Poistovećivanje sa njom mi je dalo hrabrosti i samopouzdanje."

Luksuzne marke donjeg veša koje favorizuju starije dame same po sebi su proizvod „kuguar” fame. El Makfirson (47), bivši model i majka dvoje dece je 1990. lansirala jako uspešnu liniju donjeg veša, a desetak godina posle nje britanska glumica Liz Harli (44) je takođe izbacila liniju donjeg rublja namenjenu svojim vršnjakinjama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: