U trendu je imati profil na Facebooku

Većina mladih u Srbiji smatra da onaj ko nema profil na popularnoj mreži “Facebook” nije u trendu, pokazuju rezultati istraživanja "Mladi i nove tehnologije među mladima".

Izvor:

Jasna Milošević Đorđević iz agencije Stratedžik marketing koja je u avgustu sprovela istraživanje među mladima uzrasta 15 do 25 godina rekla je na konferenciji za novinare da su najpopularnije sajtovi za mlade upravo socijalne mreže “Facebook” i “Myspace”.

Prema njenim rečima, od 30 odsto ispitanika koji svakodnevno koriste Internet čak 61 odsto njih ima profil na popularnoj mreži “Facebook” a 37 odsto na sajtu “Myspace”

Mladi ”Facebook” shvataju kao ozbiljan i sveobuhvatan sajt koji im omogućava da komuniciraju sa osobama koje žive daleko, pomoću kojeg mogu da nađu srodne duše po hobiju i interesovanjima, na kojem se zabavljaju a navode i da su oni koji nemaju profil "aut".

Milošević Đorđević je istakla da mladi takođe uočavaju da ima dosta lažnih profila i predstavljanja, da zbog korišćenja ovakvih sajtova manje uživo komuniciraju sa društvom a kao negativno ocenjuju i stvaranje zavisnosti od tog sajta.

Istraživanje "Mladi i nove tehnologije među mladima" urađeno za nevladinu organizaciju IREX Promedija pokazuje da većina mladih sve manje provodi slobodno vreme gledajući televiziju a sve više pretražujući Internet.

Navode da im je televizijski program nedovoljno atraktivan a kažu i da bi uveli više raznovrsne muzike, edukativnih i dokumentarnih emisija, emisija o dešavanju u gradu, bolji filmski program i kraće reklame.

Milošević-Đorđević je kazala da mladi radio posmatraju kao zastareli medij a da samo 34 odsto njih svakodnevno čita štampu i dodala da generalno postoji trend da mladi ne vole politiku, analitičke tekstove i da bi pisanje štampe promenili tako što bi ubacili više tekstova o gradskim dešavanjima i humora.

Istraživanje je pokazalo da oko 30 odsto ispitanika koristi Internet i da se informiše putem Interneta kao i da postoji razlika između mladih koji se tako informišu i onih koji koriste televiziju, štampu i radio za informisanje.

Internet se najviše koristi za mejlove, pretraživanje, čitanje vesti, skidanje muzike, komunikaciju, filmove, igranje igrica, bankarske usluge i onlajn kupovinu.

Vesti

Ukrajina ostaje bez Evrovizije?

Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin "Pesme Evrovizije 2017" ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre.

Vesti sreda 29.03. 21:35 Komentara: 17

Tehnologije budućnosti koje će promeniti našu svakodnevicu

Mlada Amerikanka Kala Luks u januaru 2015. je rodila blizance, Levija i Koltona. Tri meseca kasnije,Leviju je dijagnostifikovana teška kombinovana imunodeficijencija (SCID). Deca obolela od te bolesti imaju toliko narušen imunološki sistem da mogu da žive isključivo u sterilnim uslovima u zaštitnom balonu, koji ih štiti od potencijalno smrtonosnih infekcija.

Vesti sreda 29.03. 14:24 Komentara: 1
strana 1 od 3215 idi na stranu