Ottimo

Ovaj restoran sa manje od trideset mesta smešten je na obodu Studentskog parka.

Izvor: B92

Petak, 10.08.2007.

13:36

Default images

Adresa: Studentski trg 10
Tel: 011/3286-454 i 189-514

Radno vreme restorana i kuhinje: 09.00 – 24.00h svakog dana u nedelji
Kartice: Visa, Master Card, Maestro, Yuba Card, Diners, Visa Electron
Bus: 31; trole: 19, 21, 22, 22l, 29, 41
Bašta: da, sa 30 mesta
Parking: ne, I zona (najbliža garaža Obilićev venac i parking Kalemegdan)
Muzika: italijanska
Osobe sa invaliditetom: da
Jelovnik: na srpskom, engleskom, italijanskom jeziku; osoblje govori engleski, italijanski, ruski.
Obrok za dvoje, bez pića: srednje-niska cena Ovaj restoran sa manje od trideset mesta smešten je na obodu Studentskog parka. Malena sala je, blago rečeno, krcata detaljima, i pri tom više nego simpatična. Na dvadesetak kvadratnih metara našlo se mesta i za rustiku i za klasiku, gomilu slika, autentične stare mape, prirodni mermer, i šik crvene tapete i velika ogledala u pozlaćenim ramovima. Prilično smelo, šarmantno i udobno uklopljeno. Prostor je, uz to, i blistavo čist, a salvete (ručni rad) tako su savršeno bele i uštirkane, da vam može biti žao da ih upotrebite.

Na meniju ćete naći solidan izbor paste i jela od mesa, karakterističnih za italijansku kuhinju. Tu su uglavnom standardi: pesto, bolonjeze, peperonćino i slično, a ako ste za nešto ekstravagantnije, raspitajte se kod konobara — ponuda restorana znatno je šira od one na meniju. Naše raspitivanje izrodilo je taljatele sa dagnjama u domaćem sosu od svežeg paradajza, i biftek u vrlo izražajnom sosu od balzamiko sirćeta, poslužen sa rukolom i namenjen ljubiteljima jakih ukusa. Obe porcije bile su obilne i lepo aranžirane. Jela u „Ottimu“ ne duguju ukus komplikovanim, sofisticiranim načinima pripreme, već dobro kombinovanim kvalitetnim i svežim namirnicama. Jedinu zamerku imali smo na „parmezan“.

Ceo lokal opslužuje jedan konobar, što — iako je sala mala — nije nimalo lak zadatak. On, međutim, nekom magijom uspeva da svima bude na usluzi: od otvaranja vrata i pridržavanja kaputa, do strpljivog preporučivanja i kulturnog serviranja. Svaka čast. Cene su taman primerene ovakvom restoranu.

Leti radi i mala natkrivena bašta na trotoaru, prepoznatljivo romantično dizajnirana, sva u pastelnim tonovima i cvetnim desenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: