Gušti mora

Za jedan od najboljih ribljih restorana u gradu, lokacija na kojoj se nalazi restoran „Gušti mora“ prilično je neugledna i dosta udaljena od centra — naspram ulaza na Adu Ciganliju, u skromnoj prizemnici, sa upadljivom zelenom fasadom.

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2007.

12:02

Default images

Adresa: Radnička 27 (Čukarička padina)
Tel: 011/355 -1268

Radno vreme: svakog dana 12.00 – 24.00 (kuhinja radi do 23.30)
Kartice: Visa, MasterCard, Maestro, Diners, Dina Card, American Express
Prevoz: bus - 56, 55, 53, 511
Parking: da (7-8 mesta)
Bašta: da (50 mesta)
Muzika: CD
Extra: prilagođeno za osobe sa invaliditetom; jelovnik je na srpskom, engleskom, italijanskom i francuskom jeziku; osoblje govori engleski jezik

Obrok za dvoje, bez vina: srednje-visoka cena Čim je otvoren, ovaj restoran u stilu konobe postao je izuzetno popularan. U opuštenoj atmosferi, među kariranim stolnjacima i starim mrežama često je teško naći mesto, ali vrlo lako poznata lica iz sveta politike i estrade.

Leti radi i mala, prijatna bašta, zelenilom ograđena od okruženja Radničke ulice.

Morska hrana je ovde među najboljim u gradu, a propraćena je više nego solidnim izborom vina. Hrana se sprema na dobro poznate jadranske načine, bez ekstravagancije, ali na izuzetno visokom nivou.

Na meniju ćete naći vrlo ukusnu, laganu riblju čorbu, raznovrsne paste i rižota sa morskim plodovima, školjke i rakove na buzaru, lignje na sve standardne načine... Ponuda bele ribe je, za beogradske pojmove, izuzetno dobra, pogotovo za veća društva, jer se uvek nađe poneki oveći, divlji primerak.

Slatkiši ne zaostaju. Ponos kuće je crni rižoto, briljantan i pametno serviran u vatrostalnoj posudi.

Usluga je u skladu s atmosferom, formalna, ali dosta opuštena, a konobari umeju da preporuče. Cene su visoke, u skladu sa odličnom hranom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: