Googleovi Pixel pametni telefoni imaju probleme s mikrofonom

Oduševljenje novom serijom pametnih telefona polako zamenjuje nezadovoljstvo sve većeg broja korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 10.03.2017.

08:25

Googleovi Pixel pametni telefoni imaju probleme s mikrofonom
Foto: Screenshot

Svakim danom je sve više korisnika koji se javljaju s istim problemom u vezi sa Google Pixel i Pixel XL smartfonima, a sudeći po raspravi na zvaničnom forumu za Pixel seriju pametnih telefona , moglo bi da se radi o problemima prilično velikih razmera.

Brajan Rakovski, potpredsednik Product Management odeljka u Googleu, potvrdio je da je reč o hardverskim problemima...

Konkretno, u pitanju su problemi s mikrofonima u uređaju, koji kod određenog broja korisnika (za sada nije poznato koliko otprilike) izazivaju kompletnu blokadu ulaznog audio signala.

Prvi znaci ovakvih problema pojavili su se pre četiri meseca, kada su na potpuno novim uređajima Pixel i Pixel L serije prijavljivani isti ovakvi problemi. Dobar deo korisnika je tada dobio nove uređaje, ali su se problemi - ponovili.

"Da, moguće je da su pojedini uređaji koje su korisnici dobili kao zamenu imali iste probleme, ali to sada više ne bi trebalo da bude slučaj", rekao je Rakovski.

Nažalost, izgleda da je zamena uređaja dok je još u garantnom roku jedino rešenje, ali loša vest je što ni to ne mora da znači da ćete dobiti potpuno ispravan Googleov pametni telefon.

Kao i uvek, pojavili su se i "uradi sam" saveti koji kao potencijalno rešenje nude upotrebu fena za kosu (!) i grejanje dela uređaja u kojem su smešteni mikrofoni.

Kompanija za sada nije komentarisala navode korisnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: