Kineska mesara kupila Splash Damage

Studio Splash Damage je dobio novog vlasnika, kompaniju za koju ni u ludilu nikome ne bi palo na pamet da će se zainteresovati za video igre.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2016.

13:10

Kineska mesara kupila Splash Damage
Foto: YouTube Screenshot

Naime, Leyou Technologies je kompanija iz Kine koja se bavi distribucijom piletine i mesnih proizvoda, sa svoje trenutne delatnosti prelazi u industriju video igara i tako je kupila ovaj londonski studio.

U svom portfoliju, Splash Damage ima dve Enemy Territory (Wolfenstein i Quake) igre, neuspešni Brink i free to play shooter Dirty Bomb. Kao majstori svog zanata tojest multiplayera, često su sarađivali sa id software pa su tako bili zaduženi i za multiplayer komponentu Doom 3 i Return to Castle Wolfenstein, dok su za Microsoft radili na novoj Gears of War igri.

Međutim, Splash Damage nije prvi gaming studio koji se našao u vlasništvu Kineza. Prošlog leta su kupili 58% akcija Digital Extremes, studija koji stoji iza igara The Darkness 2 i Warframe koji im je već te godine napravio obrt od 70%. Kako tvrde iz Leyou, u Kini se sve manje isplati baviti se mesarskim poslom dok su video igre u konstantnom rastu i plan im je da akvizicijama pokriju veliki broj žanrova i sistema monetizacije igara.

Izvor: klanuru.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: