Apgrejdovao PC i uspeo da izgubi 67.000$ u Bitcoinu

Ako razmišljate o upgrade-u svog omiljenog ljubimca važne podatke uvek treba preneti na novi uređaj za skladištenje podataka.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.05.2016.

13:15

Apgrejdovao PC i uspeo da izgubi 67.000$ u Bitcoinu
Foto: Beta / AP

Ako to ne uradite, postoji mogućnost da vas može zadesiti slična nesreća kao jednog momka sa reddit-a koji je obavljajući ovaj proces uspeo da izgubi 67 000$ u Bitcoin valuti. Ovaj bivši student pod nadimkom “me_is_idiot“ (odgovarajuće?) je objasnio kako je čuo pre šest godina da je pred Bitcoin-om veoma svetla budućnost i kako se ovu valutu isplati sakupljati jer će jednog dana ona mnogo vredeti.

Tokom jednog semestra on je uspeo da sakupi negde oko 150 Bitcoina koji su tada vredeli negde oko 11 dolara, odma je pomislio u sebi kako je ovo sve bili jedno veliko gubljenje vremena i da treba da se vrati onim aktivnostima koje će mu sigurno doneti novac. Nedugo zatim kopio je nove delove za računar a stari HDD gde su se nalazili Bitcoini je odložio, napisavši sebi šaljivu poruku i zalepivši je na njega. Šest godina kasnije prilikom selidbe nailazi na tu poruku, ali je hard disk ranije završio na otpadu.

Tako da – pamet u glavu, nikada ne znate koliko će nešto vredeti i bekapujte podatke!

Izvor: klanrur.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: