Nokia 230 – klasičan mobilni niske cene i odlične baterije

Iz Microsofta stiže novi klasičan mobilni s hardverskom tastaturom, malim ekranom i odličnom baterijom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 28.11.2015.

17:49

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Cena pametnih telefona sve je niža tako da su ovi uređaji sve pristupačniji i na tržištima u razvoju, ali umesto smartphonea u zemljama u razvoju veliki deo ljudi i dalje koristi klasične mobilne telefone koji imaju manje ekrane i hardversku tastaturu. Takvim korisnicima koji traže jeftini model s tastaturom, ali s kojim će, kao i na pametnim telefonima, moći da surfuju internetom, fotografisati selfije i deliti ih na društvenim mrežama, Microsoft je predstavio Nokiju 230 i Nokiju 230 Dual SIM. Dok ova kompanija top modele pametnih telefona sada prodaje samo pod Microsoftovim brendom, za jeftinije modele i dalje koriste Nokijin brend, a model koji su predstavili dolazi s ekranom dijagonale 2,8 inča, ima FM radio, 2MP kamere sa zadnje i prednje strane (u Microsoftu kažu kako je prednja kamera savršena za fotografisanje selfija), a dolazi i sa slotom za microSD memorijske kartice.

Ova dva modela razlikuju se po slotovima za SIM kartice pa će korisnici modela Dual SIM moći da koriste dve SIM kartice, dok je većina ostalih opcija ista. U Microsoftu posebno napominju i trajanje baterije što je jedan od najvećih problema današnjih pametnih telefona – na čekanju model Nokia 230 može izdržati čak 27 dana između punjenja baterije, odnosno možete razgovarati 23 sata, dok su ove brojke kod modela s dve SIM kartice malo slabije (22 dana čekanja). Još jedna prednost ovog uređaja u odnosu na većinu konkurencije jeste, naravno, cena koja iznosi 55 dolara (pre poreza), a njegova prodaja trebalo bi da počne tokom decembra – prvo na tržištu azijskih zemalja i na Bliskom istoku, dok će se tokom 2016. pojaviti i na drugim svetskim tržištima.

Više o ovom telefonu pogledajte u promotivnom videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: