Windows 10 postao treći desktop operativni sistem na svetu

Windows 10 nastavlja svoj rast, a preliminarni podaci za novembar 2015. godine pokazuje da je operativni sistem postao treća najkorišćenija desktop platforma na svetu, uspevajući da pretekne Windows XP i Mac OS X.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2015.

08:35

Default images

Pokrenut krajem jula, Windows 10 je imao rapidni rast ali i usporenje u septembru jer je više korisnika odlučilo da sačeka objavu Thresholda 2 i tek onda pređu na novi operativni sistem. Novi statistički podaci ukazuju da je Threshold 2 doveo više ljudi na operativni sistem, ali imajući u vidu da su podaci samo za prvih 15 dana novembra uticaj nadogradnje na tržišni udeo Windowsa 10 još uvek ne može u potpunosti da se izmeri.

Windows 7 je i dalje najjači operativni sistem sa udelom od 49,9 posto, a njega prati Windows 8 sa 13,1 posto udela. Ono što zabrinjava Microsoft je da je Windows 7 i dalje glavni izbor za svaki drugi računar na svetu i taj procenat veoma sporo ide dole. Windows 10 je ipak uspeo da dostigne zavidan tržišni udeo od 9,8 posto, ali se pod utiskom Threshold 2 nadogradnje očekuje da ove cifre narastu. Microsoft je naveo da je Threshold 2 dovoljan razlog da kompanije pređu na Windows 10 pa se i tu očekuje rast.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: