Instagram prvi put prestigao Twitter

Tokom avgusta vlasnici smartfona u SAD-u posećivali su češće Instagram i ostajali duže na njegovim stranicama nego što je to bio slučaj sa Twitterom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2012.

10:05

Default images

Do ovog podatka se stiglo istraživanjem kompanije comScore, koja je objavila kako je Instagram tokom tog razdoblja imao prosečno 7,3 miliona aktivnih korisnika dnevno, više od Twitterovih 6,9 miliona. Prosečan korisnik instagrama proveo je na tom sajtu 257 minuta, a prosečni tviteraš na Twitteru 170 minuta, prenosi All Things D.

I to uprkos tome što je Twitter imao približno 29 miliona jedinstvenih poseta putem smartfona, dok ih je Instagram imao malo ispod 22 miliona. Procenjuje se kako u SAD-u ima oko 110 miliona vlasnika smartfona.

Razlika se može delomično objasniti različitim vrstama sadržaja koje ta dva servisa nude. Za razliku od mahom tekstualnog Twittera, dizajniranog za lako i brzo pregledanje, Instagram je sav u fotografijama, što traži više vremena i veći angažman korisnika.

Twitter to pokušava da promeni, uvodeći usluge poput Cards, koja omogućuva pregled sadržaja koji nije na sajtu u sklopu samog Twittera, ne bi li bili vizuelno primamljiviji i podstakli korisnike na aktivnije i dugotrajnije korišćenje.

Twitter ima više korisnika, ali na Instagram se njegovi korisnici vraćaju češće i provode više vremena na njemu. Za Instagram to je priličan uspeh, ako se ima u vidu da postoji tek nešto duže od dve godine. Ujedno je to dobra vest i za Facebook, u čijem je Instagram vlasništvu, a koji muku muči s pronalaženjem načina kako da izvuče još novca od korisnika mobilnih telefona i prenosnih uređaja.

Doduše, to tek treba da se "otkrij" i za sam Instagram. Twitter je u tome otišao korak dalje, razvivši vlastitu paletu promotivnih i oglašivačkih usluga, koja - barem tako tvrde u toj kompaniji - već donosi prihod i zaradu.

Kompanija eMarketer predviđa kako će Twitter zaraditi 130 miliona dolara od oglasa tokom ove godine, skoro dvostruko više od Facebooka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: