Stiže budućnost Google pretrage

Pretraga na Googleu ubuduće će biti jednostavnija, jer će pretraživač pokušati da razume na šta ste mislili kada ste uneli određene reči u polje za pretragu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2012.

10:49

Default images

"Traženje je otkrivanje, osnovna ljudska potreba za učenjem i širenjem horizonata.Ali pretraga još uvek zahteva dosta vašeg angažovanja. Zato smo uzbuđeni što ćemo lansirati Knowledge Graph, koji ćema pomoći da brzo i jednostavno otkrijete nove informacije", navodi se u saopštenju na zvaničnom Google blogu.

Knowledge Graph omogućava korisnicima da brzo dođu do informacija koje su relevantne za njih, što je, kažu iz Googlea, prvi važan korak ka novoj generaciji pretrage.

Funkcioniše tako što će se kada unesete neki pojam, koji može imati više značenja, otvoriti novi prozor na desnoj strani koji vas pita na koji ste pojam tačno mislili, a u zavisnoti od vašeg odabira rezultati će biti filtrirani.

Google pretragu obogaćuje na tri načina, kažu iz ove kompanije: omogućava pronalaženje pravih stvari, razume višeznačnost jezika, omogućava sumiranje revelantnog sadržaja o nekoj temi i može vas dovesti do neočekivanih otkrića, jer pretragu čini dubljom i širom.

Knowledge Graph će najpre biti dostupan korisnicima u Americi, a zatim i onima u ostatku sveta.

Više o ovoj funkciji možete saznati u promotivnom videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: