MS prodaje AOL-ove patente Facebooku

Kompanija Microsoft saopštila je da je postigla dogovor sa društvenom mrežom Facebook o prodaji 650 patenata i patentnih aplikacija koje su nekada pripadale kompaniji AOL.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

08:03

Default images

Vrednost ove kupovine procenjuje se na oko 550 miliona američkih dolara.

Do prodaje patenata došlo je samo nekoliko nedalja nakon što je Facebook objavio da će za milijardu dolara kupiti Instagram, popularnu aplikaciju za mobilne telefone namenjenu razmeni slika, odnosno samo desetak dana nakon što je Microsoft saopštio da kupuje 925 AOL-ovih patenata, takođe za milijardu dolara.

Predstavnici Microsofta nisu objasnili zbog čega kompanija prodaje patente koje je nedavno kupila, osim što su naveli da će Microsoft zadržati oko 275 AOL-ovih patenata i licencirati preostalih 650 patenata koje prodaje Facebooku.

Facebook je u martu već kupio 750 IBM-ovih patenata, što sa jedne strane govori da kompanija ima dovoljno sredstava, a sa druge potvrđuje praksu velikih tehnoloških kompanija koje su u poslednje vreme sve više zainteresovane za kupovinu patenata, kako bi se zaštitile od učestalih patentnih tužbi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: