Nove Nokije debituju u Barseloni

Trećina Windows Phone 7 smartfona dolaze pod Nokia oznakom, kaže se u izveštaju kompanije Strategy Analytics za poslednji kvartal 2011. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 24.02.2012.

15:03

Default images

Time je Nokia postala najveći proizvođač WP7 telefona, i to samo par meseci nakon što su predstavljeni prvi modeli.

Da li je Windows Phone bio pravi izbor za Nokiju videćemo i u narednim mesecima, za koje Nokia sprema nove modele.

Na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni, Nokia bi mogla predstaviti modele Nokia Lumia 900, čija je američka verzija predstavljena na CES-u, i Lumiu 610, uređaj o koje su pre par dana procurele prve informacije.

Upravo ovaj model mogao bi biti prvi koji će raditi na Tango verziji WP7 platforme, a spadaće u srednju cenovnu kategoriju. Lumia 610 mogla bi imati 3,7-inčni ekran, kameru od 5 megapiksela, procesor na 800MHz i 256MB RAM memorije, i kao i druge Lumije, biće dostupan u više boja.

Osim ove Lumie, poslednjih dana govori se i o nasledniku N8 modela, Nokiji 808 PureView, koja će biti prvi smartfon sa Nokia PureView tehnologijom. Ovaj model mogao bi imati dizajn nalik na Lumiu 900, i dvojezgarni procesor.

Glavna odlika biće kamera visoke rezolucije, a iz finske kompanije objavili su teaser koji pokazuje šta PureView tehnologija omogućava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: