Google je prevario i Microsoft?

Nedavno smo čitali da je Google uspeo da zaobiće pravila i prati aktivnosti Safari korisnika, a sada ga za isto optužuje i Microsoft.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2012.

12:17

Default images

Naime, Microsoft tvrdi da je Google prevario i Internet Explorer i naveo ga da prihvata kolačiće koji omogućavaju praćenje korisnika.

Kada je otkriveno da se to događa u slučaju Safarija, Google je tvrdio da se radi o grešci, piše Ars Techica, te da je to izolovani slučaj. Međutim, blog posto Dina Hačamoviča, potpredsednika Microsofta govori drugačije.

Pod naslovom "Google zaobilazi podešavanja privatnosti korisnika", on navodi da Google kao i u slučaju Safarija, koristi sličan metod kako bi pratio i korisnike Internet Explorera.

"Pre nego što objavimo više detalja o tome što smo otkrili, preporučujemo IE korisniciama da koriste opciju Tracking Protection koju ima IE9, kako bi zaštitili svoju privatnost od Googlea", piše na blogu.

Post u celini možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: