Motorola ne krši Appleove patente

Odluka sudije upravnog prava, Međunarodne trgovinske komisije, doneta u petak, govori da Motorola ne krši tri Appleova patenta, za šta ju je Apple optužio.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2012.

11:39

Default images

Iako odluka nije konačna, čeka se završna reč šestočlane komisije Međunarodne trgovinske komisije, koja ne donosi uvek istu odluku kao i sudija, zadovoljstvo se vidljivo u Motorola taboru.

Generalni savetnik kompanije Motorola Mobility, Skot Ofer, rekao je da je Motorola radila predano kako bi razvila tehnologiju i izgradila vodeći portfolio u oblasti intelektualnog vlasništva, te da su zadovoljni mišljenjem sudije.

Ove dve kompanije učestvuju u nekoliko sporova, a prvi je započet 2010. godine, kada je Motorola tužila Apple za nedozvoljeno korišćenje patenata vezano za 3G i GPRS tehnologiju, piše Ars Technica. Apple je nakon toga krenuo sa kontratužbama, a jedan pomenutih sporovao nedavno je dobio svoje razrešenje.

Naime, sud u Manhajmu doneo je odluku da svi iPhone uređaji osim iPhonea 4S, kao i obe generacije 3G verzije iPada nedozvoljeno koriste Motorolin patent vezan za GPRS tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: