Uskoro moguć prenos broja mobilnog

Po svemu sudeći mogućnost da građani Srbije zadrže svoj broj telefona i nakon prelaska kod drugog operatera mogla bi da se ostvari u narednim mesecima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.02.2011.

10:25

Default images

Kako prenosi Blic,Republička agencija za telekomunikacije trebalo bi da bude spremna da početkom marta počne sa procesom prenosivosti broja mobilnog telefona.

"Nakon toga kreću testiranja pa, što se operatora tiče, očekujemo da do marta profunkcioniše prenosivost",rekao je Milan Janković iz Ratela.

Sa druge strane izjava ministarke za telekomunikacije, Jasne Matić, koju je preneo časopis Mikro, govori o tome da bi ova mogućnost mogla da profunkcioniše od aprila.

Ona je rekla da će kada prenosivost broja jednom bude omogućena, korisnici pri izboru operatera imati na umu samo kvalitet i cenu, a ne i naviku da imaju svoj dugogodišnji broj, kao i da će to znatno promeniti ponašanje operatera, povećati zaštitu prava i poboljšati odnos prema korisniku.

Bilo da se radi o martu ili aprilu, većinu korisnika u Srbiji, koja je već dugo čekala na ovu opciju, verovatno će obradovati vest da konačno postoji opipljiv datum u skorijoj budućnosti kada će ovo biti moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: