Tehnopolis

Sreda, 01.12.2010.

10:48

Wikileaks ponovo meta hakera

Nakon objavljivanja hiljada poverljivih dokumenata američkog State Departmenta, WikiLeaks je u utorak ponovno izložen napadu koji ga čini nedostupnim korisnicima, objavila je ta stranica na svom Twitter profilu.

Izvor: T-Portal

Izvor: B92

Default images

WikiLeaks je ponovno izložen tzv. distribuiranom uskraćivanju usluge (DDoS), kao i u nedelju, kada je počeo objavljivati prve od 250.000 tajnih američkih diplomatskih telegrama. Takvi se napadi obično izvode zatrpavanjem internet stranice sa zahtevima za podacima.

''DDoS napad sada premašuje 10 gigabita u sekundi', naveo je WikiLeaks na Twitteru.

WikiLeaks je u nedelju počeo sa objavljivanjem poverljive prepiske između State Depaartmenta i 274 američka ambasada i konzulata u svetu, koja sadrži 251.287 telegrama, najveću količinu poverljivih državnih dokumenata koji su ikada objavljeni u javnosti.

Među dokumentima, koji datiraju od februara 1966. do februara ove godine, 15.652 nosi oznaku tajno, 101.740 je označeno kao poverljivo, dok ostali nisu klasifikovani.

WikiLeaks je najavio da će dokumenti biti objavljivani u fazama u idućih nekoliko meseci. No, stranica je od vikenda konstantno izložena DDoS napadima, a odgovornost je za sada preuzeo tajanstveni haker the Jester koji tvrdi da to čini iz patriotizma, odnosno zato što je WikiLeaks opasnost za Ameriku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

20 h

Podeli: