Sony penzioniše Walkman sa kasetama

Sony je napravio pravu revoluciju kada je davne 1979. godine predstavio prenosni uređaj na bazi muzičke kasete i slušalica, omogućivši vam da ga nosite bilo gde i slušate svoju omiljenu muziku.

Izvor: BozzaBench

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.10.2010.

13:08

Default images

Bio je to Walkman koji je udario temelje novoj vrsti uređaja koji i danas dan predstavljaju jednu od najpopularnijih kategorija proizvoda u oblasti zabavne elektronike.

Verovali ili ne, ovi uređaji u Japanu su pravljeni u izvornom obliku, za kasete, sve do pre nekoliko dana kada je Sony i zvanično odlučio da prekine proizvodnju orginalnog Walkmana.

Predviđa se da će postojeće zalihe trajati do aprila 2011. godine.

Ukoliko ste pomislili da je ovo definitivni kraj muzičke kasete, varate se. Kineski proizvođači koji imaju licence da proizvode ovaj uređaj, to će nastaviti da rade, ali samo za azijsko i tržište Bliskog istoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: