EU: Motorola Mobility pod istragom

Evropska unija je najavila da otvara dve istrage vezane za kompaniju Motorola Mobility, koja je od nedavno u vlaništvu Googlea.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2012.

14:06

Default images

Cilj istraga je utvrditi na koji način se koriste određeni patenti, odnosno da li je ova kompanija zloupotrebila svoju poziciju na tržištu.

Evropska regulatorna tela sumnjaju da Motorola ne omogućava fer pristup patentima koji važe za standarde u industriji, a Evropska komisija je primila tužbe ovim povodom od kompanija Microsoft i Apple.

Prema zakonima o konkurenciji koji važe u EU, kompanija koje u svom vlasništvu drže takve patente, moraju ih učiniti dostupnim svojim konkurentima po fer uslovima, odnosno ceni.

Ukoliko Motorola Mobility bude proglašena krivom, može dobiti kaznu u iznosu do 10 posto godišnjih prihoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: