U čemu je tajna Xiaomijevog uspeha?

Hugo Bara, bivši Googler i trenutni potpredsednik internacionalnog poslovanja kompanije Xiaomi, objasnio je veliku popularnost koju ovaj proizvođač smartfona uživa, ali se osvrnuo i na optužbe Appleovog Džonija Ajva u vezi sa krađom dizajna.

Izvor: Businessinsider

Sreda, 29.10.2014.

17:28

Default images

Bara je izjavio da su Xiaomijevi dizajneri i inženjeri svakako inspirisani sjajnim proizvodima, ali da je to slučaj i sa drugim kompanijama.

„Pokažite mi zaista jedinstven dizajn. Kladim se da nećete moći da ga pronađete“.

Bara je čak ukazao i na Appleov iPhone 6 koji smatra „najlepšim telefonom koji je napravljen“, ali da dizajnerski jezik u velikoj meri podseća na HTC-ove smartfone.

On je citirao i članak iz magazina „Time“ koji je izjavio da je iOS 8 mnoge stvari veoma svesno pozajmio od Androida, ali da je to dobra stvar.

„Oni su uzeli postojeće ideje koje su dobre, i dodali su svoju verziju inovacije što je proizvod učinilo boljim“, izjavio je Bara.

U pitanju je koncept nadogradnje sjajnih ideja kako bi one bile još bolje, koncept koji obe kompanije dele.

„Ljudi koji nas optužuju za krađu bi trebalo da detaljnije pogledaju šta mi tačno radimo“, izjavio je Bara.

Bara je takođe izdvojio vreme da objasni Xioamijevu tajnu uspeha – kompanija je trenutno treći proizvođač smartfona na svetu.

„Google ih naziva korisnicima’, Microsoft kaže da su ‘mušterije’, ali Xiaomi ih naziva ‘fanovima’ i tu se razlikujemo“, smatra Ibara.

Kompanija naovdno poseduje korisnički forum sa preko 30 miliona korisnika koji svakoga dana imaju preko 400.000 objava. Oni diskutuju o svemu, od reakcija na proizvod, do prijavljivanja bagova.

Najveći deo reklamirana kompanije oslonjen je na internet, posebno na društvene mreže - "sav naš marketing su društvene mreže", tvrdi Bara.

Jedna od ključnih stvari u vezi sa ovom kompanijom jeste cena njenih smartfona koja je znatno konkurentnija od uređaja drugih proizvođača.

Kada je budućnost u pitanju, Bara poslednjih nekoliko meseci živi u Indiji i nada se da će kompanija uspeti da tu postigne identičan uspeh, a prva serija telefona koja se našla na ovom tržištu vrlo brzo je rasprodata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: