Blizzard otkazao MMO Titan nakon 7 godina razvoja

Nakon sedam godina provedenih u razvoju misteriozne MMO igre kodnog naziva "Titan", Blizzard je potvrdio da je digao ruke od ovog ambicioznog projekta.

Izvor: Polygon.com

Sreda, 24.09.2014.

12:46

Default images

U pitanju su jako loše vesti za sve one koji su se nadali da će u skorijoj budućnosti imati prilike da posle World of Warcrafta zaigraju još jednu multiplayer igru iz kuhinje Blizzarda.

Ova vesti stigla je nakon Blizzardove prošlogodišnje "izjave sa margina" da se prepravlja igra koja zvanično nikada nije ni najavljena i da bi ona u prodaji trebalo da se nađe 2016. godine.

Međutim, čini se da je tim još jednom sagledao ceo projekat i zaključio da stvari jednostavno ne rade onako kako bi trebalo.

"Stvorili smo World of Warcraft, i osećali smo se zaista samouvereno i mislili smo da znamo kako da pravimo MMO igre. Zato smo odlučili da stvorimo najambiciozniju stvar koju možete da zamislite, ali se stvari jednostavno nisu uklopile“, izjavio je ko-osnivač Blizzarda i izvršni direktor Majk Morhejm.

Međutim, sudeći po Morhejmu, kompanija se ne oprašta od MMO igara zauvek, ali one trenutno nisu mesto „gde želimo da provodimo naše vreme“, piše sajt Polygon.

"Nismo pronašli zabavu. Nismo osetili strast. Odlučili smo da ponovo razmotrimo ceo projekat i upitamo se da li je ovo igra koju zaista želimo da pravimo – odgovor je bio ne. Uvek je teško donositi ovakve odluke. Bilo je teško kada smo otkazali Warcraft Adventures. Bilo je teško kada smo se oprostili od StarCraft Ghostsa. Međutim, ovakve odluke su uvek na kraju rezultovale kvalitetnijim radom i novim izdanjima. Jako je važno znati kada treba odustati”, izjavio je Morhejm.

Međutim, i dalje postoji jedna igra na koju kompanija neće uskoro zaboraviti: World of Warcraft. Metzen se nada da će kompanija nastaviti da podržava ovu igru “zauvek”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: