Microsoftov direktor prešao u Zyngu

Zynga je imenovala bivšeg direktora Microsoft Entertainmenta Dona Matrika za novog izvršnog direktora. On je na ovoj poziciji zamenio ko-osnivača kompanije Marka Pinkusa.

Tehnopolis

Izvor: Mashable

Utorak, 02.07.2013.

19:00

Default images

Matrik će na ovu poziciju stupiti 8. jula dok će Pinkus ostati na čelu borda direktora i biće zadužen za kompanijske proizvode.

U svojoj bivšoj ulozi Matrik je nadgledao tim koji je povećao globalnu bazu Xboxa 360 koja je porasla skoro 700 odsto na 75 miliona konzola. Za isto vreme Xbox Live članstvo poraslo je sa 6 miliona na skoro 50 miliona pretplatnika.

„Don je jedinstven u ovom poslu sa igrama. U stanju je da radi na nekoliko polja – hardveru, softveru i mrežama. On je bio odgovoran za franšize kao što su Need for speed, Fifa i The Sims. On je jedan od najboljih direktora i pritom je odličan trener koji je inspirisao ljude da rade svoj posao najbolje što mogu i tako je stvorio jake i produktivne timove“, izjavio je Pinkus.

Vrednost deonica Zynge porasla je 10 odsto nakon što je ovaj prelazak najavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: