"Niste na FB? Pomisliće da ste psihopata"

Na svetu je preko 955 miliona Facebook naloga a ako vaš nije među njima, to bi moglo da vam nanese štetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2012.

15:59

Default images

Neki psihijatri i poslodavci ocenjuju da je sumnjivo ako pojedinac nije na Facebooku. To je zato što se među današnjom mladom generacijom smatra "normalnim" da bude na društvenoj mreži, dok se izbegavanje iste smatra "nenormalnim".

Poslodavci mogu da pomisle kako je odsustvo potencijalnog kandidata za posao sa Facebooka znak da mu je nalog bio toliko pun škakljivog materijala da je morao da ga obriše.

Na kraju krajeva, 90% poslodavaca proverava online profile svojih kandidata.

Slično tome, psiholozi vide aktivnost na Facebooku kao odraz zdravog društvenog života.

„Internet je postao prirodni deo života”, kazao je psiholog Kristofer Meler nemačkom listu Der Tagesspiegel. „Preko online prijatelja dobijate osećaj pozitivnog vrednovanja”.

Kolumnistkinja sajta Slate.com, Emili Jofi, savetuje mladima da se ne zabavljaju ni sa kim ko nema Facebook profil.

„Ako upoznate nekog sa kim želite da idete ui krevet a on nema Facebook stranicu, možda će vam se lažno predstaviti. To su prvi znaci za uzbunu”, kaže ona.

Jofijeva ističe da se ovi saveti ne odnose na osobe koje su već bile „odrasle, produktivne” individue pre nego što su društveni mediji počeli da se šire.

Der Tagesspiegel ističe da ni osumnjičeni za pucnjavu u Aurori, Džejms Holms, ni norveški bombaš Anders Brejvik nisu imali Facebook profile. Autorka članka Katrin Šulce je otišla tako daleko da je rekla kako ima razloga da sve „apstinente” od Facebooka smatramo potencijalnim masovnim ubicama.

Da li je vama čudno kad upoznate nekoga ko nema Facebook profil?
Da li mislite da je aktivnost na ovoj mreži odraz zdravog društvenog života?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: