I Španija za program Dekade Roma

Svetozar Čiplić razgovarao je sa ambasadorom Španije u Srbiji Injigom de Palasio Espanjom o sprovođenju programa "Dekada inkluzije Roma".

Izvor: B92

Petak, 30.01.2009.

14:51

Default images

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić razgovarao je sa ambasadorom Španije u Srbiji Injigom de Palasio Espanjom o sprovođenju programa "Dekada inkluzije Roma", saopšteno je danas iz ministarstva.

U saopštenju se navodi da je povod sastanka zainteresovanost Vlade Španije da učestvuje u "Dekadi inkluzije Roma 2005. do 2015. godine", kojom ove godine predsedava Srbija.

"Španija ima dvadesetogodišnje iskustvo na uvođenju, sprovođenju i finansiranju projekata čiji je cilj poboljšanje uslova života romskog stanovništva i spremna je da to iskustvo podeli sa drugim zemljama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Čiplić pozvao ambasadora na predstojeći sastanak međunarodnog Upravnog odbora Dekade koji će biti održan 17. i 18. februara u Beogradu, a to će biti prilika da se Španija i zvanično pridruži tom programu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: