Beograd i Majkrosoft potpisali ugovor

Zahvaljujući novom ugovoru između beogradskih vlasti sa kompanijom Majkrosoft, Beograđani bi trebalo da mnogo brže da završavaju sve   administrativne poslove za koje je nadležna gradska vlast.

Info

Izvor: B92

Petak, 28.04.2006.

18:05

Default images

Ugovor između čelnika Beograda i Majkrosfta predstavalja nastavak legalizacije softvera koje koriste gradska  javna i komunalna preduzeća. Cilj je da svih 4.000 kompjutera  koje koristi gradska vlast bude povezano i da sve funkcioniše mnogo efikasnije, objašnjava Nenad Bogdanović, gradonačelnik Beograda. "Moj cilj je da jednog dana sve to funkcioniše kao jedinstveni sistem u okviru gradske uprave i da omogućimo građanima da do svih podataka dođu na što je moguće jednostavniji način", kaže Bogdanović.

Potpredsednik Majkrosofta za jugoistočnu Evropu Vahe Torosijan podestio je da je ta kompanija pre godinu dana odlučila da upravo u Beogradu otvori svoj razvojni centar. Takvih centara van Amerike ima svega tri, a koliko je on produktivan govori i podatak da je broj zaposlenih u Beogradu udvostručen: "Konačno, poručio bih gradonačelniku Beograda da ne mora jedan grad da bude najveći da bi bio veoma uspešan. Ono što grad čini uspešnim jeste ambicija koja će ga izdavajati od ostalih i ja se nadam da će i ovaj ugovor pomoći Beogradu da bude vodeći ne samo u zemlji,nego da će poslužiti i kao primer gradovima u regionu I svetu".

Legalizacija softvera u Srbiji počela je pre četiri godine, kada je 99 odsto svih Majkrosoftovih programa bilo nelegalno. Preduzeća u Srbiji legalizovala su do sada oko trećinu softvera kompanije Majkrosoft, čime je procenat piratskih programa te kompanije u srpskim firmama smanjen na oko 70 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: