Četvrtak, 19.06.2008.

01:43

Ivo Karlović

Hrvat Ivo Karlović jedan je od najboljih servera u istoriji svetskog tenisa. Tenutno je 22. igrač sveta, a najbolji plasman u karijeri imao je početkom aprila ove godine kada je bio 18 na ATP listi. U dosadašnjo karijeri osvojio je tri ttule, i 2 miliona i 366 hljada dolara. Profesionalno se tenisom bavi od 2000. godine. Do sada mu je najveći uspeh, pored osvojena tri turnira u singlu i jednog u dublu, i osmina finala Vimbldona 2004. godine.

Izvor: B92

Default images

Visok je 208 cm, pa je zbog toga najviši teniser koji je ikada dospeo u Top 100. Upravo zbog svoje visine najjača strana su mu servisi. U 1. kolu turnira u Vimbldonu 2005. godine, uspeo je da odservira čak 51 as u meču protiv Danielea Braćalija. Na kraju je ipak izgubio, ali je uspeo dostići rekord Joakima Johansona po broju asova u jednom meču.

Na teniskom turniru u San Hoseu, 2007. godine, drugi put u karijeri, došao je do finala, kada je izgubio od Endija Marija iako je imao osvojen prvi set i brejk viška u drugom setu

Svoj prvi ATP turnir, osvojio je u Hjustonu iste godine na šljaci, svladavši u finalu, Argentinca Mariana Zabaletu. Na putu do trofeja nije izgubio nijedan set.

Osvojio je još dva ATP turnira u 2007. u Nitingemu i Stokholmu. Jubilarnu 100. pobedu na ATP-turnirima, ostvario je u polufinalu turnira u Stokholmu.

U 2007. godini odservirao je više od 1000 asova i tako postao 4. teniser u istoriji kome je to uspelo nakon Pita Samprasa, Endija Rodika i Gorana Ivaniševića.

Član je hrvatske teniske reprezentacije u Dejvis kupu, kao treći igrač. Zbog problema oko honorara, trenutno ne igra za reprezentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: