"Bila je eksplozija, svi smo se bacili na pod..."

Utakmica između Borusije Dortmund i Monaka odložena je za danas u 18.45 časova, ali je pitanje kako će se igrači ponašati posle napada.

Izvor: S.R.

Sreda, 12.04.2017.

10:02

Foto: Getty Images

Na samom stadionu na sreću sinoć nije bilo incidenata, ali su fudbaleri šokirani terorističkim napadom i povredama koje je zadobio defanzivac Borusije Mark Bartra.

Jutro posle napada i dalje su svi ozbiljno udrmani.

“Igrači su u šoku. Niko nije očekivao da se ovako nešto dogodi fudbalskoj ekipi. Ove slike teško mogu da nam izađu iz glave. Napali su nam autobus. Nadam se da ćemo večeras da budemo konkurentni na terenu”, rekao je Hans-Joakim Vacke, direktor Borusije.

Golman Roman Burki pokušao je da se priseti detalja pre eksplozije tri bombe.

"Autobus je skrenuo sa glavnog puta kada je došlo do eksplozije. Kada je došlo do velike eksplozije svi smo se bacili na pod autobusa. Nismo znali šta nam se dogodilo. Nakon što je došlo do velikog praska svi smo se sagnuli i smjestili na pod. Nismo znali što se dogodilo”, rekao je Burki.

Policija jutro posle napada nije otkrila detalje vezane za napad. Još uvek se utvrđuje autentičnost pisma pronađenog u blizini eksplozije, u kojem se navodno preuzima odgovornost za teroristički napad.

Rajnhard Raubal, predsednik Borusije Dortmund, nada se da će igrači uspeti da se prevaziđu šok do početka meča sa Monakom, koji se igra večeras.

"Kako je tim? Možete i sami da pretpostavite da li su spavali dobro ili loše. Ovo je teška situacija, niko ništa slično nije iskusio. Najgore od svega biće ako ljudi koji su ovo uradili tim napadom i postignu nešto”, rekao je Raubal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: