Željko: Bogdan spavao, pa se probudio u produžetku

Trener Fenerbahčea Željko Obradović našalio se govoreći o igri Bogdana Bogdanovića u polufinalu Evrolige protiv Laboral Kuče.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2016.

14:14

Željko: Bogdan spavao, pa se probudio u produžetku
Getty images

Srpski košarkaš bio je prilično neprimetan u regularnom toku protiv španske ekipe, ali je u produžetku sve nadoknadio ubacivši 9 od svojih 18 poena.

„Bio je plan da odigramo tako i odemo u produžetak. Posebno Bogdanović, njemu se to baš svidelo. Spavao je tokom utakmice, ali se probudio u produžetku“, rekao je najtrofejniji evropski trener koji će pokušati da osvoji devetu titulu prvaka Evrope u nedelju.

Rival u finalu biće mu kum, bivši asistent i veliki prijatelj Dimitris Itudis koji je na klupi moskovskog CSKA.

„Nikada nisam gledao Itudisa kao asistanta. Imam poseban odnos sa njim, tako je i sada“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare pred finale.

Bivši selektor Jugoslavije se potom okrenuo finalnoj utakmici u kojoj se očekuje da će turski tim imati mnogo veću podršku na tribinama od ruske ekipe.

„Navijači su veoma važan deo naše organizacije. Moramo i njima da vratimo sutra. Gde pronalazim motivaciju? Ja volim svoj posao. Osećam se privilegovano. Radim ono što volim i dobro me plaćaju. CSKA je veoma specifična ekipa. Sve u njihovoj igri počinje od odbrane. Koriste mnogo ’mismeč’ situacije. Teodosić je sjajan u kreiranju za saigrače. On odlično odrađuje ulogu plejmejkera. I De Kolo i Teodosić su veoma važni, Nando je MVP i postiže mnogo poena“, rekao je srpski trener.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: