Obradović: Preživeli odbranom, pa se probudili

Trener Fenerbahčea Željko Obradović istakao je da je njegov tim "preživeo" meč sa Laboral Kučom.

Izvor: AK

Subota, 14.05.2016.

09:16

Obradović: Preživeli odbranom, pa se probudili
Foto: Getty images

Fenerbahče je zaostajao sedam poena u poslednjoj četvrtini, ali je uspeo da izbori produžetak i tamo slavi 88:77 za prvo finale Evrolige u istoriji kluba.

"Nismo se spremili da šutiramo, imali smo slab protok lopte. Nismo igrali svoju igru. Uspeli smo dobrom odbranom da preživimo i izborimo produžetak. Tamo je bila druga priča jer su se probudili moji igrači koji su spavali u drugom poluvremenu", rekao je Obradović.

Fener je sjajno počeo meč serijom 13:0, ali su se igrači turskog tima u drugom poluvremenu ispromašivali, što je rival iz Španije iskoristio i preokrenuo rezultat.

"Imam mnogo iskusnih igrača u timu, hvala im na svemu što su uradili. Znaju koliko je važno ovom klubu da igra finale. Mi smo u Feneru male Ujedinjene nacije. U našoj svlačionici na tabli piše "Još jedna utakmica" na svakom jeziku igrača iz tima", dodao je trener Fenera.

U produžetku je posebno zablistao Bogdan Bogdanović koji je pogodio izuzetno važnu trojku i još nekoliko koševa na putu ka pobedi.

"Bogdanović je spavao, konačno se probudio. Ali to je on, ima neverovatan karakter. Verujem mu, tim mu veruje. Ali mora naučiti da utakmica traje 40 minuta, ili 45 kao sada", istakao je Obradović.

Fener će u nedelju igrati protiv CSKA u finalu F4 Evrolige u Berlinu, od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: