Šumaherove šanse 40-45%?

Šef klinike u Grenoblu, profesor Žan-Francoa Pajen smatra da pacijenti sa povredama glave poput Mihaela Šumahera imaju šanse za oporavak 40-45%.

Izvor: AK

Petak, 03.01.2014.

23:13

Default images

Ipak, Pajen je istakao da je to samo statistika te da veruje da će se legendarni Nemac oporaviti od teške povrede zbog koje je imao dve operacije mozgda.

Ranije tokom dana, a koji predstavlja 45. rođendan sedmostrukog šampiona F1, poznati neurohirurg iz Nemačke Uve Keler je rekao da bi Šumaher mogao ostati u komi nedeljama, čak mesecima, ali da je važno što je u stabilnoj fazi.

"Kada su u pitanju ovako teške povrede pacijent može da se probudi posle dve do tri nedelje. Naravno, može i ranije, ali i kasnije", izjavio je Keler za nemački dnevni list Bild.

Posle nesreće na skijanju i teških povreda glave Šumaher je na Univerzitetskoj klinici u Grenoblu u stanju indukovane kome, a lekari su potvrdili da je u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju.

"Bez obzira na sve, teško je davati bilo kakve prognoze. Mogu da prođu dani, ali i nedelje dok pacijent prvi put otvori oči. Moguće je, nažalost, i da se pacijent ne probudi ispravno i završi u vegetativnom stanju ako je njegov mozak previše oštećen", upozorio je Keler, šef neurohirurgije na klinici Asklepios u Hamburgu.

Šumaher je u komi dočekao 45. rođendan, a nekoliko desetina navijača Ferarija održalo je tim povodom bdenje ispred bolnice u Grenoblu.

Navijači su bili obučeni u crvene Ferarijeve dresove, a nosili su transparent na kojem je pisalo: "Šumi, naše misli su uz tebe i tvoju porodicu". Njegova porodicaizrazila je veliku zahvalnost svima na podršci.

Šumaher je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stenu, a lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: