Nedelja, 06.10.2013.

19:01

'Osveta' Srnića, poraz Zvezde

Fudbaleri Čukaričkog savladali su na Banovom Brdu Crvenu Zvezdu rezultatom 2:0, u poslednjem meču osmog kola Jelen Superlige.

Izvor: ÐN

Default images

Čukarički se ovom pobedom izjednačio na čelu tabele prvenstva Srbije, a kreator pobede bio je bivši fudbaler 'crveno belih' Slavoljub Srnić.

Srnić je protiv bivšeg kluba zabeležio gol i asistenciju, a tim sa Banovog Brda nastavio je sa fenomenalnim partijama u ovom delu šampionata i potpuno se zasluženo nalazi na deobi prvog mesta.

Čukarički je ostvario najbolji start u istoriji kluba, dok Crvena zvezda nastavlja sa sve većim poniranjem. 'Crveno beli' zabeležili su treći poraz od početka prvenstva, a ni u utakmicama koje su pobeđivali nisu pokazali kvalitetnu igru.

Ekipa Slaviše Stojanovića po prvi put ove sezone imala je za protivnika neku od prvih pet ekipe i poprilično lako je izgubila. Klub koji je u prelaznom roku doveo čak 14 fudbalera, delovao je potpuno bezidejno, ne stvorivši nijednu šansu iz igre. Najbliži pogotku bio je Pečnik posle odbitka, kada je iz peterca zakucao loptu u prečku.

Pred punim stadionom na Banovom Brdu, Srnić je već u 17. sekundi meča prošao po levoj strani i asistirao Nikoli Stojiljkoviću, kome nije bilo teško da zatrese mrežu. Omega je očajno reagovao promašivši čitavu loptu, a napadač domaćih je lagano primio i sa peterca je poslao iznad Bajkovića.



Već u sledećem napadu Zvezda je mogla da izjednači, Pečnik je promašio nemoguće, sa svega pet metara pogodio je prečku iako je dolman u tom trenutku bio na zemlji. Bila je to najbolja prilika za goste na Brdu. Napadali su jalovo, dok su igrači u belim dresovima odlično stajali na terenu i prekidali akcije kada god je to trebalo. Zvezda je pokušavala brojnim centaršutevima koji su bili lak plen za odbranu Čuke.

Čekao je Čukarički svoju šansu i dočekao je u 77. minutu. Posle odlične akcije i dodavanja Matića, Srnić je pogodio suprotan ugao i rešio pitanje pobednika. Posle novog poraza, tim iz Ljutice Bogdana ostao je na petoj poziciji sa 13 osvojenih bodova.

Osim pobede Čukaričkog nad Crvenom zvezdom, kolo je obeležio remi Partizana sa Javorom, tri remija u subotu, kao i pobeda Vojvodine nad Radom.

Tok meča:

Starsportphoto
Čukarički: Ristić – Pavlović, Stamenković, Pjasentin, Stojković – Todorović, Matić, D. Srnić, Brežančić, S. Srnić – Stojiljković

Crvena zvezda: Bajković – Petković, Martinović, Omega, Mijailović – Kovačević, Pečnik, Milijaš, Ninković – Mrđa, Dauda.

1' - Utakmica je počela u neverovatnom ritmu, a već posle 17 sekundi domaći tim je došao do prednosti. Posle odličnog prodora Slavoljuba Srnića po levoj strani, Nikola Stojiljković je primio loptu na drugoj stativi i sa šest metara je poslao preko Bajkovića.

7' - Crvena zvezda je imala šansu da izjednači već u sledećem napadu, Pečnik je šutirao, golman Čukaričkog je odbio loptu do Milijaša koji je iz neposredne blizine pogodio prečku.

U prvih nekoliko minuta, viđen je dobar i otvoren meč, a gosti su imali polupriliku ponovo preko Milijaša u 7. minutu. Kapiten Zvezde dobro je izveo slobodan udarac sa nekih 30 metara, ali je opta prošla pored stative.

'Crveno beli' su preuzeli inicijativu i u prvih 10 minuta imali čak pet kornera.
Starsportphoto
17' - Već sada viđena je prva promena na utakmici, na prvi pogled povređenog Martinovića zamenio je Jovan Krneta.

Braća Srnić, Slavoljub i Dragolju, koji su napustili Crvenu zvezdu i preselili se na Banovo Brdo igraju sa posebnim motivom i veoma su zapaženi. Slavoljub pravi velike probleme Mijailoviću, a u 22. minutu viđen je jedan od lepših driblinga na meču, kada je levi bek Zvezde 'popio' tunel.

23' - Popularnim 'Delijama' kojih ima dosta na stadionu Čuke nije se svidelo ono što se događa na terenu, pa su posle dvadesetak minuta počeli sa negativnim skandiranjem i uvredljivim pesmama upućenim svojim igračima.

Navijači nistu ostali dužni ni Srnićima, pa se sa tribina moglo čuti i prozivanje napadača Čukaričkog.

30' - Abiola Dauda tražio je penal posle lopte Ninkovića i gužve u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo rukom.
Starsportphoto
35' - Posle prodora po desnoj strani, Pečnik je sa loptom ušao unutra i pokušao udarcem sa nekih 20 metara, ali je loptu lagano uhvatio Ristić.

38' - Dobru loptu dobio je Stoiljković iz sredine terena, ali je Bajković istrčao na vreme i izbacio je u aut. To je već četvrta lopta koja je završila na tribini, a nijedna nije vraćena. U ovim trenucima, morala je da stigne dodatna lopta sa druge strane terena, međutim sudija nije reagovao. Crvena zvezda u ovim trenucima ima više loptu u nogama (62:38 %), ali bez konkretnih prilika.

Do poluvremena, nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću domaće ekipe.

46' Drugo poluvreme počelo je bakljadom na delu tribine gde se nalazi navijači Crvene zvezde, a sudija je zbog smanjene vidljivosti i baklji koje su dospele na teren morao na kratko da prekine meč.

Utakmica je nastaveljena, a po jednu polupriliku sa obe strani imali su Srnić, odnosno Ninković.

50' Prva sporna situacija viđena je u kaznenom prostoru Čukaričkog, kada je Mrđa prošao i pao posle kontakta sa Pavlovićem, ali sudija nije pokazao na belu tačku. U sledećem napadu, Brežančić je gađao gol Bajkovića, koji je uspeo da odbrani.
Starsportphoto
53' Gosti su preuzeli inicijativu, a prvu ozbiljnu šansu imali su posle prodora Mijailovića po levoj strani. Levi bek je ubacio oštru loptu u peterac Čukaričkog, na drugoj stativi je čekao Pečnik, ali je Boljević bio brži i na vreme izbacio loptu u korner.

56' Posle faula nad Dragoljubom Srnićem, 'slobodnjak' sa 30 metara dobro je izveo Matić, Bajković hvata loptu.

60' Domaći su se odlučili za kontra napade, pokušali su dva puta, međutim Stojiljković i Slavoljub Srnić su uhvaćeni u ofsajdu.

Sa druge strane, Crvena zvezda nije uputila udarac ka protivničkom golu u drugom poluvremenu.

63' Dobru priliku za izjednačenje imao je Abiola Dauda, koji je očajno šutirao posle kornera Milijaša. U istom minutu Miloš Kasalica ulazi umesto neprimetnog Dragana Mrđe.

72' Veliku priliku da reši ovaj meč imao je Slavoljub Srnić koji je posle jedne kontre izašao 1 na 1 sa bajkovićem, ali je šutirao neshvatljivo loše. Lopta je otišla pored leve stative, pa Srnić nije uspeo da zatrese mrežu bivšeg kluba.

75' Ponovo su 'crveno beli' tražili penal, posle jednog duela u šesnaestercu kada je pao Kasalica.
Starsportphoto
U tom trenutku navijači gostiju okomili su se na sudiju zbog nedosuđenog penala, a zbog toga se oglasio i oficijelni spiker. Isti taj spiker nije rekao ništa kada su uvrede bile upućene braći Srnić.

77' GOL - Ono što nije uspeo u 72. minutu, Slavoljub Srnić uradio je pet minuta kasnije. Dobio je odličnu loptu od Matića i sa ivice kaznenog, iskosa sa desne strane, pogodio je suprotan ugao golmana Crvene zvezde. Slavoljub se nije radovao iz poštovanja prema bivšem klubu.

84' Najbolji igrač meča Slavoljub Srnić ustupa mesto Sekulića. Dva minuta kasnije, umesto Ninkovića ušao je Mirić.

88' Milijaš solidno šutira iz slobodnog udarca.

90' Kapitena Matića menja Stamenković

Do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, pa je tako Čukarički zabeležio novu pobedu, dok su ponovo na 'ribanje' kod navijača morali igrači Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

312 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: