Srbija u finalu Svetske lige!

Srpski vaterpolisti plasirali su se u finale završnog turnira Svetske lige u ruskom Čeljabinsku pobedom nad Crnom Gorom sa 8:6.

Izvor: JT

Subota, 15.06.2013.

14:29

Default images

U prvom polufinalnom duelu viđena je velika borba, ali su izabranici Dejana Savića u drugom poluvremenu prelomili utakmicu i zasluženo slavili.

U borbi za titulu, selekcija Srbije će se u nedelju boriti sa pobednikom duela između Sjedinjenih Država i Mađarske.

Na samom početku utakmice igralo se gol za gol, Sekulić je doneo Crnoj Gori vođstvo, da bi Nikić izjednačio, a Gocić doneo preokret. Ipak, Brguljan je ponovo poravnao rezultat, da bi u drugoj četvrtini bila viđena po dva gola na obe strane. Strelci su bili Ćuk i Mitrović, odnosno Marković i Pasković.

U nastavku, naš tim je zaigrao agresivnije, ali je pošto je Filipović doneo vođstvo od 5:4, mreže su neko vremen mirovale, da bi Udovičić dva minuta pre kraja četvrtine povećao tu prednost na dva gola razlike. Klikovac je pre kraja tog perioda smanjio na 6:5, a u poslednjoj četvrtini Srbija je rutinski osigurala pobedu. Prvo je Mandić povisio na 7:5, pre nego što je Brguljan smanjio, ali Crna Gora potom nijednog trenutka nije uspela da pripreti našem golu. Pobedu je samo potvrdio Udovičić golom u poslednjoj sekundi utakmice za konačan rezultat 8:6.

Crna Gora - Srbija 6:8 (2:2, 2:2, 1:2, 1:2)
Crna Gora: Lazović,Dr. Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Popović, Marković 1, Drašković, Sekulić 1, Latinović, Da. Brguljan 1, Klikovac 1, Čućković, Šćepanović. Selektor: Perović.
Srbija: B.Mitrović, Šaponjić, Gocić 2, Udovičić 1, Ćuk 1, Ubović, Nikić 1, Aleksić, Radjen, Filipović 1, Mandić 1, S.Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: