Voša pod istragom zbog Kup meča

Novosadska policija podnela je Prekršajnom sudu zahtev za pokretanje postupka protiv Vojvodine zbog loše organizacije utakmice polufinala Kupa sa OFK Beogradom.

Izvor: SV

Petak, 15.03.2013.

16:13

Default images

Kako se navodi u saopštenju policije, Vojvodina nije angažovala dovoljan broj redara čime je direktno ugrozila bezbednost svih učesnika skupa.

Policija smatra da zbog neadekvatne kontrole posetilaca prilikom ulaska, na stadion ušlo oko 600 navijača mlađih od 16 godina, bez prisustva roditelja ili staratelja.

"Zbog nedovoljnog broja redara tokom utakmice, naročito na severnoj tribini, upotrebljeno je više od 300 pirotehničkih sredstava, zbog čega je utakmica privremeno bila prekinuta u 40. minutu prvog poluvremena, jer je velika količina dima onemogućila normalno odvijanje ove sportske priredbe", piše u saopštenju.

Policija je saopštila i da je kod A. L. (35) iz Srbobrana pronašla 41 pirotehničko sredstvo koje je u rancu pokušao da unese na severnu tribinu stadiona “Karađorđe”.

Njemu je u skraćenom postupku u Prekršajnom sudu u Novom Sadu izrečeno od 30 dana zatvora i novčana kazna u iznosu od 53.000 dinara.

Upravni odbor Vojvodine juče je saopštio da ne može da razume zašto "organi reda" zadržavaju domaću publiku posle završetka utakmice, kao i "neshvatljive zahteve za dodatnim merama bezbednosti".

Vojvodina je u sredu u Novom Sadu savladala OFK Beograd sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: