Jarić: Englezi nas uče o rasizmu?

Srpski košarkaš Marko Jarić prokomentarisao je ne svom tviter profilu događaje na fudbalskoj utakmici između mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2012.

08:01

Default images

Mladi engleski tim je pobedom u Kruševcu sa 1:0 izborio učešće na evropskom prvenstvu 2013, a sve je proteklo u senci tuče i rasističkog skandala.

Englezi tvrde da su njihovi igrači tokom utakmice vredjani na rasnoj osnovi, a došlo je i do opšte tuče na terenu posle utakmice.

"Da li je moguće da nas Englezi koji su izmislili huliganizam i ropstvo sada uče ljudskim pravima. Treba da nas je sramota", napisao je košarkaš Čikago Bulsa, a potom dodao:

"I u Engleskoj ima rasizma itekako, ali da ceo stadion pušta majmunske krike momku koji nema ni 20 godina? Stvarno smo preterali", kritikovao je Jarić navijače na stadionu "Mladost" u Kruševcu.

Fudbalski savez Srbije negirao je da je bilo rasističkih uvreda tokom susreta mladih nacionalnih selekcija. UEFA je pokrenula postupak protiv FSS-a i FA Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: