Vuković: "Strašna odbrana"

Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je da njegovi igrači odigrali "strašnu odbranu" u pobedi nad Poljskom 22:18 u prvom meču na EP.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Poljaci su igrali fer, a beogradska publika uživala je u strašnoj odbrani našeg tima."

"Nije bilo lepote u napadu i nekih dobrih akcija, ali moj tim je bio jako motivisan. Poljacima želim sreću da nastave takmičenje sa dobrim rezultatima. Nemamo vremena da slavimo, samo želimo da se stabilizujemo i spremimo za sledeći meč", kazao je Vuković posle meča u hali Pionir.

Vuković je istakao da je njegov tim odbranom pokušao da dodje do pobede "što je i uspeo".

"Mi smo u napadu igrali ovako-onako, a na to smo išli svesno jer smo želeli da se skoncentrišemo da rudarski odigramo odbranu. To smo i uspeli kada pogledate da jedna Poljska koja ima fantastične šutere uspe da nam da samo 18 golova", rekao je Vuković.

On je istakao da su se njegovi igrači istrošili više "psihički nego fizički".

"Večeras smo se više psihički istrošili nego fizički. Ostaju nam još dve utakmice, protiv jakih Danaca i Slovaka, nemamo vremena za slavu i nadam se da će se to dobro završiti, mi u svakom slučaju idemo na pobede", istakao je selektor Srbije.

Vuković je kazao da ne zna koliko je ozbiljna povreda pivotmena Rastka Stojkovića koji je izašao iz igre neposredno posle početka meča.

"U narednih par sati ćemo znati Stojkovićevu povredu. Ide na neku dijagnostiku pa ćemo znati da li će biti spreman za sledeći meč", rekao je Vuković.

Selektor Poljske reprezentacije Bogdan Venta kazao je da je Srbija bila bolja svih 60 minuta meča.

"Srbija je bila bolja 60 minuta, 22 gola nije mnogo primljenih, ali datih 18 je ništa. Ceo meč igrali smo sa 18 golova i 14 tehničkih grešaka i efektnost naših igrača je bila nula. Moji igrači su bili agresivni, ali nisu mogli više da urade", kazao je Venta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu