Nikola Milojević osvaja Kinu

Najbolji srpski teniser u juniorskoj konkurenciji Nikola Milojević osvojio je turnir u kineskom Ksijanmenu.

Izvor: B92, zurnal.rs

Nedelja, 25.09.2011.

10:59

Default images

Milojević, koji je prošle godine trijumfovao u Pekingu, nastavio je osvajanje Kine i na turniru druge kategorije u finalu slavio protiv Vijetnamca Hoanga sa 6:2, 6:3.

Milojeviće je na turniru bio prvi nosilac, a ono što njegov trijumf čini još većim je činjenica da je tek napunio 16 godina, a pobedio je u konkurenciji do 18. Mladi srpski teniser u Kinu je otputovao iz dva razloga.

Firma Erke je moj sponzor za tenisku opremu pa sam spojio obavezu i turnir”, rekao je Milojević, inače 25. junior sveta, “Slikanje za novu kolekciju više me je umorilo od finalnog meča. Turnir sam odigrao na dobrom nivou, bez izgubljenog seta. Vraćam se u formu, dižem samopouzdanje za sledeću nedelju kada branim titulu u Pekingu”.

Milojević je nedavno za trenera angažovao Dejana Petrovića, bivšeg selektora u Dejvis kupu koji je radio i sa Novakom Đokovićem.

“Ovo nam je bio prvi turnir, dobro je počela saradnja. Iza nas je teži deo sezone, sa puno takmičenja, tako da ćemo sledeći period iskoristiti za rad i napredak u igri”, naglasio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: