Moto GP ponovo u Argentini od 2013.

Moto GP šampionat vratiće se u Argentinu 2013. godine, pošto je potpisan trogodišnji ugovor za održavanje trke u toj zemlji.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 14.09.2011.

22:51

Default images

Domaćin trke biće staza „Termas de Rio Ondo“, koja se nalazi u provinciji Santijago del Estero, ali će ona prvobitno biti renovirana i opremljena po Moto GP standardima.

Najprestižniji šampionat na dva točka poslednji put je posetio Južnu Ameriku 2004. godine, kada je u Rio de Žaneiru vožena Velika nagrada Brazila, dok je u Argentini poslednja trka održana 1999. godine, u Buenos Airesu.

Pored trke u Argentini, u kalendar 2013. godine trebalo bi da bude uvrštena i treća runda u Sjedinjenim Državama, a stazama u Indijanapolisu i „Laguna Seki“, kao domaćin će se pridružiti novoizgrađena pista u Ostinu.

Dorna, vladajuće telo Moto GP šampionata, u sredu je objavila i prvi nacrt kalendara za narednu sezonu. Šampionat za 2012. godinu trebalo bi da počne četiri nedelje kasnije nego što je slučaj ove godine, 15. aprila, Velikom nagradom Katara, a tradicionalno će se završiti u Valensiji, na stazi „Rikardo Tormo“ 11. novembra.

Kao i ove godine, kalendar će brojati 18 trka, ali sa jednom izmenom, pošto Velika nagrada Nemačke neće biti vožena na stazi „Zahsenring“. Još uvek nije poznato koja pista u Nemačkoj će ugostiti najbolje vozače današnjice, a kao potencijalni domaćini pominju se legendarni „Nirburgring“ i „Lausicring“.

Kalendar za 2012. godinu:
15. april Katar (Losail)
29. april Španija (Heres)
6. maj Portugal (Eštoril)
20. maj Francuska (Le Man)
3. jun Katalonija (Katalunja)
17. jun Velika Britanija (Silverston)
30. jun Holandija (Asen)
8. jul Nemačka (naknadno će biti određeno)
15. jul Italija (Muđelo)
29. jul SAD (Laguna Seka)
19. avgust Indijanapolis (Indijanapolis)
26. avgust Češka (Brno)
16. septembar San Marino (Mizano)
30. septembar Aragon (Motorlend)
14. oktobar Japan (Motegi)
21. oktobar Malezija (Sepang)
28. oktobar Australija (Filip Ajland)
11. novembar Valensija (Rikardo Tormo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: