Ronaldinjo napustio kamp Milana

Brazilac Ronaldinjo napustio je trening kamp Milana u Dubaiju čime je završio svoju karijeru u dresu “rosonera”.

Izvor: AK

Nedelja, 02.01.2011.

09:36

Default images

To je potvrdio trener Milana Masimilijano Alegri koji je Dinja izostavio iz startnog tima za meč sa Al Ahlijem. 30-godišnji Ronaldinjo vratio se u domovinu gde će se verovatno pridružiti bivšem klubu Gremiju.

“Čekamo da odlazak bude zvaničan. Mislim da je kod njega došlo do nedostatka želje. Bio sam uveren da će Ronaldinjo imati odličnu sezonu jer je dobro počeo”, izjavio je Alegri.

Ronaldinjo je u Milan došao 2008. godine iz Barselone, ali i pored nekoliko odličnih partija i dobre forme tokom prošle sezone u kojoj je bio prvi asistent tima, izgubio je mesto u startnih 11 na “San Siru” dolaskom Zlatana Ibrahimovića i zemljaka Robinja. Sada kada je tu i Antonio Kasano, jasno je da Algri definitino ne računa na Brazilca.

“Ko god želi Ronaldinja mora da plati osam miliona evra”, izjavio je potpredsednik kluba Adrijano Galijani posle sastanka sa agentom igrača kojem je preostalo još šest meseci ugovora sa “rosonerima”.

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović izrazio je žaljenje zbog odlasa Ronaldinja.

"Žao mi je što je otišao. On je veliki igrač i bila je čast igrati pored njega. On je jedan od najboljih fudbalera svih vremena i razumem što želi da bude starter svaki meč. Kod Alegrija nije igrao sve vreme, ali to je odluka koju trener donosi. Važno je da igrač bude srećan, ako nije, ona je teško da igra dobro, da se dobro ponaša, da u njegovoj igri ima radosti i energije", istakao je Šveđanin.

Navodi se da je za bivšu zvezdu Barselone i PSŽ-a zainteresovan brazilski Gremio, ekipa u kojoj je Ronaldinjo počeo karijeru. Tim iz Porto Alegrea se nada da će Ronadinja dobiti u slobodnom transferu u januaru.

Poslednjih dana se spekuliše da je za Ronaldinja zainteresovan i PSŽ, prvi evropski klub Brazilca, ali i londonski Totenhem koji u nastavku sezone ima velike ambicije u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: