Janković: "Uželeo sam se lopte"

Fudbaler Đenoe Boško Janković uspešno se oporavlja u Italiji i sa nestrpljenjem očekuje povratak na teren u oktobru.

AKIzvor: B92, Sport Italija
Podeli

Srpski reprezentativac je zbog još jedne operacije kolena propustio Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, ali sada samo želi da se potpuno oporavi.

"Ovo je za mene repriza jedne priče, a na kraju moram da budem pobednik u napornoj igri. Naravno da sam se uželeo treninga sa loptom, utakmica pred publikom. Moram da budem oprezan i strpljiv“, istakao je Janković.

"Zadovoljan sam urađenim u prethodnom periodu, a sada polako hvatam ritam. Trening na pesku, bazen, teretana i trčanje su primarni, bar još dve nedelje“, rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde.

Rukovodstvo kluba ima poverenja u našeg igrača.

"Nedavno je Đenoa konačno postigla dogovor sa Plaermom i njihov sam igrač još skoro dve godine. To mi uliva sigurnost, a dali ću posle otići u neki drugi klub nije važno. Okružen sam pažnjom, nije ponekad lagano kada se sretne msa ostatkom ekipe, ali profesionalni fudbal nekada zna da bude surov.Ovde sezona počinje krajem avgusta i mislim da ću se vratiti oko desetog kola, tačnije u oktobru“, kaže Janković.

Pored Jankovića, još dva Srbina su članovi Đenoe, Nenad Tomović i Danijel Aleksić.

"Baš sam se video sa Aleksićem koji ima objektivan problem. Nije otišao u Krotone, a Đenoa je stopirala za prelazak u Portuguaro, koji je novi član Serije B. Ukoliko se ne pojavi neko novo rešenje moraće da trenira sa mladim timom, što je šteta za njegov talenat“.

strana 1 od 3 idi na stranu