Marić definitivno u Panatinaikosu

Najkorisniji igrač Evrolige u prošloj sezoni Aleks Marić karijeru će nastatiti u atinskom Panatinaikosu.

Izvor: JT

Subota, 24.07.2010.

21:47

Default images

Australijski reprezentativac je u redove Partizana došao iz španske Granade, a pokazao se kao prati potez uprave šampiona Srbije. Ipak, ponuda Panatinaikosa je bila takva da nije mogla da se odbije.

“Na našu veliku žalost, Marić neće igrati u Partizanu naredne sezone”, rekao je Dragan Todorić, sportski direktor crno-belih za “Večernje novosti”.

Vagajući ponudu Panatinaikosa, finansijsku situaciju u klubu i želju igrača da ove godine promeni sredinu, odlučili smo da ga pustimo”, dodao je Todorić.

Marić bi trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa Atinjanima, a u timu će zameniti još jednog bivšeg centra Partizana Nikolu Pekovića, budućeg igrača Minesote.

Svestan sam koliko će biti teško zameniti igrača kao što je Peković, ali znam da je to idealno mesto za nastavak moje karijere”, rekao je Marić grčkim medijima, “Željko Obradović je deset godina u Grčkoj, Evroligu je osvojio četiri ili pet puta, prvenstvo desetak puta. Neka mi oprosti ako sam neku cifru pogrešio, ali teško je zapamtiti sve njegove trofeje. Željko je evropski Fil Džekson i biće mi čast da radim sa njim”.

Marić je naglasio id a u Atinu nosi dva nezaboravna sećanja.

Uvek ću pamtiti navijače Partizana i onaj koš Čildresa u polufinalu fajnal-fora Evrolige protiv Olimpijakosa. Našao se na pravom mestu u pravo vreme”, rekao je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: