Subota, 24.07.2010.

11:23

Kolaković: "Motivisano na Rusiju"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković veruje da će njegovu ekipu u polufinalu SL dodatno motivisati to što je Rusija favorit.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Srbija je prethodno u grupi E savladala domaćina Argentinu sa 3:2, po setovima 25:19, 25:18, 28:26 i tako došla do druge pozicije u grupi.

"Ne možemo u potpunosti da uživamo zbog pobede nad domaćinom turnira, jer već mislimo na polufinale protiv Rusa. Da se ne zavaravamo, oni su apsolutni favoriti, ali nam ta činjenica predstavlja dodatni motiv", naveo je Kolaković.

Selektor Srbije dodao je da su njegovi izabranici protiv Argentinaca pokazali borbenost i vrhunsku koncentraciju u važnim momentima meča, ali da će za polufinalni okršaj spremiti posebnu taktiku.

"Imamo pravo na snove. Pokazali smo da nam je mesto među četiri najbolje selekcije na turniru i borićemo se najbolje što umemo da izborimo treće uzastopno finale Svetske lige", poručio je Kolaković.

Primač Nikola Kovačević složio se sa selektorom u oceni duela sa Argentincima.

"Igrali smo perfektno i ostvarili naš drugi cilj. Imamo super igru i atmosferu u timu i verujem da i protiv Rusa imamo šansu", zaključio je Kovačević.

Korektor Srbije Saša Starović rekao je da se nada da će ekipa u polufinalu ponoviti igru iz meča protiv Argentine.

"Ovo je veliki uspeh za našu podmlađenu reprezentaciju. Odigrali smo dosta dobro, borili se i osvajali poen po poen. U završnicama svakog sea bili smo sigurni. Verujem da možemo da ponovimo ovakvu igru u polufinalu", kazao je on.

Bloker Srbije Dragan Stanković bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, za koju kaže da će u polufinalu biti rasterećena.

"Na početku prvog i drugog seta napravili smo ubedljivu prednost, a u trećem smo igrali poen za poen i izdržali pritisak. Naš sledeći protivnik Rusija pokazala je da se radi o jakom timu. Rusi su favoriti za osvajanje turnira. Mi smo već ostvarili cilj, sada ćemo moći da igramo rasterećenije", zaključio je Stanković.

Polufinalni meč Srbija - Rusija igra se u subotu od 22.30 sati, dok se u drugom polufinalu, dva sata posle ponoći, sastaju branilac titule Brazil i Kuba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: